• defiant9
  #158
  "Jogállamban a pénz a fegyver."
  Ismét tévedés. Rengeteg kisember vs. Egyesült Államok per van, ahol nyer a kisember. Ráadásul ez egy olyan téma ami mögé akár komoly civil szervezetek is felsorakoznak, de a probléma a bizonyíték hiánya. Ráadásul ilyen nagy horderejű ügyekben azt látjuk hogy az ügyészségek akik pert indítanak(nekik ez az official feladatuk). Láthatóan fogalmad sincs a jogrendszerről csak egy lózungot hajtogatsz ismét. Egyébként meg tudsz jobbat a jogállamnál, esetleg jobb az amikor a párttitkár szava dönt és a bíróság is csak egy látszatintézmény? Már Donald is megtapasztalta elnökként hogy a bíróságokon simán hoznak vele szembe is ítéleteket.

  "Csak hogy irodalmi szintre vigyük a dolgokat. ;)"
  Ha már a realitás szintjén nincs igazad akkor más nem sok marad mint a fikció.

  "Én biztos nem fogom ezt bizonyítani, pláne bíróság elött."
  Senki nem tudja bizonyítani. Pont. A hírszerzésnél van hogy tévednek ez egy ilyen szakma, utólag megállapítható hogy tévedtek, meg is volt a politikai felelős, a szándékosság viszont nem bizonyítható, noha valószínűleg volt rajtuk politikai nyomás. Ennyi. Továbbra is kérdés az első hsz. óta hogy mi többet szeretnél a jogállamtól ha nem tudsz mást bizonyítani?

  "Amúgy konkrétan most melyik országról is beszélünk."
  Amúgy konkrétan Magyarországról és a második öbölháborúról, még ha próbálsz is elterelődni. Fegyveres magyar katonák léptek egy idegen ország területére, ki ezért a felelős? A szuverén magyar parlament szavazta meg. A sok résztvevő ország egyikében sincsenek ebből elmarasztaló perek amit annyira hiányolsz. Vajon miért nem?

  "Nem láttad, Mert segghülye vagy. Pont."
  Érveid eddig sem nagyon voltak. Az alpári stílussal ezt csak látványosan elismered. Súlyos érvelési hiba. A vitát innen elvesztetted.

  "és ezerszer kell eőrángatnom a szarrágásod miatt."
  Nem azt kellene előhoznod újra és újra amit elfogadok, hanem arra kellene válaszolnod amit nem. Csak hát az ugye kellemetlen téma, mert nem tudod elismerni hogy téves volt az állításod.

  "Taiwannak nem kellett 3. VH megvívására képes hadsereget önállóan felállítania"
  Remek, akkor sikerült megállapítanod hogy az általad felhozott példa nem is releváns.

  "A magyar ember is dolgozott heti 100 órát"
  Persze meg az ősközösségben is biztos sokat dolgoztak. A rabszolgamunka a gazdasági fejlődés egyik forrása, ezt látjuk most Vietnámban vagy látjuk/láttuk más ázsiai országokban Éppen te vagy aki rövidlátó módon ezekre épülő a gazdasági csodákkal példálózik. Lol. Az európai kultúrára sokkal kevésbé jellemző ez a munkamorál, persze az éhhalál szélén az alternatíva elég elrettentő. Ázsiaiak akkor is hajlandóak a mi mércénkkel mérve sokat dolgozni kevésért amikor már nem a napi betevő a cél. Ez egy érdekes kultúrabeli különbség, mások vagyunk, a nyugati típusú individualistább ember sokkal hamarabb kezdi a saját szabadidejét felértékelni a megszerezhető pénz fölé, egy afrikai talán még hamarabb.

  "hogy a regionális kapcsolatokat továbbra is fenn kellett volna tartan"
  Továbbra is külső tényezővel kapcsolatos vágyálom. Ez nem állt a magyar kormány módjában. Rengeteg ilyen fikciós scenariót fel lehet sorolni. Én olyat kértem volna ami önerőből reálisan kivitelezhető lett volna.

  "Hol szerettél volna élni, ahol ahhoz, hogy a szomszédos városba átmenj, gyak be kellett a rendőrségre jelentkezned"
  Ez így eléggé kivitelezhetetlen lett volna. A külföldi turisták voltak akiknek útvonalengedély kellett és mindenhol be kellett jelentkezniük, ez nyilván egy kémkedést nehezítő rigolyás intézkedés volt. Arra valszeg volt törvény hogy be kell jelenteni az adott lakcímen lakókat, akkor is ha ideiglenes, és a hotelbe is be kell jelentkezni, ami egyébként ma is így van akár az EU terültén is, nem ördögtől való dolog, rendőrség munkáját könnyítik vele. Az meg különösen vicces hogy az első hozzászólásod éppen arról szól hogy nem is volt akkora különbség a nyugathoz képest és éppen olyan nyugati árukkal példálózol amiket hozzánk is tipikusan csak csempésztek 'a kamionosok'. Ahogy mondtam a lényeg az volt hogy a trabant/zsiguli fényévekre volt a volvo/BMW-től, és az NDK turmixgép is a Philipstől. Innen nézve nüansznyi a különbség hogy moszkvai panelproli vagy vagy budapesti. Persze talán mi voltunk a legvidámabb barak (és ennek később ittuk meg a levét mert az adósság is nálunk volt magas), de a lényeg amiben az eredeti hsz.-nak igaza volt az hogy nyugaton jobb volt az élet, a te reakciód ennek próbálta elvenni az élét hogy hát nálunk azért jobb volt mint keletebbre. Ez valszeg. igaz, csak hozzá kellett volna tenni hogy a jobb az még mindig k.rva szar szint volt, úgy korrekt lett volna a hsz-od és akkor nem is szóltam volna érte.