• TokraFan
    #152
    "Azt hogy a szoc tábornak az épp hogy véget ért II. VH után azzal kellett szembenézni, hogy az országok szétbombázva"

    Az NSZK nem volt szétbombázva? A Nyugat-Európai országok zöme nem volt szétbombázva? Nekik nem kellett szembenézni az atomkorszakkal és azzal, hogy mindent újra fel kell építeniük? Ne máááááár...

    Ez a kérdés tulajdonképpen nem kérdés. Csodásan láthatjuk a gyakorlatban, hova jutott a háború után a nyugati világ, és hova a keleti. Nyugaton sem csak USA szintű nagyhatalmak és országok vannak -illetve voltak-, mégis sokkal fejlettebb szinte mind, mint bárki a keleti blokkban. Minden szempontból, gazdaság, ipar, életszínvonal, technológiai fejlődés stb.

    "Te is pl. mást hibáztatsz folyamatosan azért amilyen helyzet van, te neked ebben semmilyen felelősséged nincs ugye, miközben pont ezt a gondolkodást ostorozodod. Érdekes mi!? ;)"

    ?? Szerinted loptam a közösből, vagy netán politikus lennék? Én kizárólag magamnak köszönhetem azt, amit eddig sikerült elérnem. Bár igen, kádárt és az egész orosz/szovjet sz*rt hibáztatom, mert lamaradásba vitték az országot. Tényszerűen. Makro-szinten. Ugyanakkor, a saját kis életem egyértelműen azért lehetett -itteni mércével- sikeres, mert ennek a rendszernek vége lett. Vállalkozó vagyok 1991 óta. Ha nincs "rendszerváltás", nem vihettem volna semmire, mert nincs tehetségem MSZMP-s vagy bármilyen más seggek nyalásában. Nem járhattam volna be a fél világot, és nem biztosíthatnék most olyan életszínvonalat a családomnak, amilyet szeretnék. Továbbra is úgy gondolom, hogy tehetséggel boldogulni csak piacgazdaságban lehet, diktatúrában csak akkor, ha életvitelszerűen hazudsz, benyalsz ahova kell és elárulod még az anyádat is, ha azt parancsolják neked!