• defiant9
    #136
    "És mond csak olyanról, hogy jogállam hallottál már?"
    Rendben. Az USA jogállam. Mutasd meg melyik törvénycikket sértették meg. Ki az aki beperelte ezért az Egyesült Államokat. Mi lett a per vége? Olyan rövidlátó vagy hogy az már fáj. Egyébként az iraki háború(2. öbölháború) koaliciós erők részvételével zajlott, aminek sokak közt része volt Magyarország is. Akkor most mindenütt kell felelőst találni?

    "Hussein beleált egy WMD-ket illető szájkaratéba, ez kapóra jött Bushéknak. Ennyi"
    A kongresszus indította a háborút egy pontatlan CIA jelentésre alapozva(az Egyesült Államok elnökének sincs korlátlan lehetősége). Ismét megkérdezem, ki a felelős? Az elnök, a CIA ügynök, a CIA vezetősége, a kongresszusi tagok? Milyen büntetés jár ezért? Csak a lózungokat tolod, konkrétum nélkül.

    "Ott a bizonyíték, hogy éltem a 80-as évekbeli Magyarországon, hülyegyerek!"
    Igen, és éltél Moszkvában is meg Amszterdamban is? Hülyegyerek te vagy, mivel alap szintű logikai összefüggéseket sem ismersz fel.
    Tehát, még1x megkérdem. Milyen objektív bizonyítékkal tudod alátámasztani az állításod.

    "Szal mégegyszer kérdem, hol a csába mondtam én olyat, hogy a KGST jobb volt mint "
    Már beidéztem az állításod, miszerint az állammonopolista rendszerek (ilyen volt a teljes KGST) hatékonyabbak és gyorsabban reagálnak, és világraszóló ipari fejlődést tudnak felmutatni. Továbbra sem támasztottad alá egyetlen egy releváns példával sem az állításod. Észak-Korea aki valóban állammonopolista, és lett atomfegyvere, de ez egy buta minta, már kifejtettem miért.

    "Háború esetén, még akár az USA is átmegy valamiért hadigazdaságba, és szűkítik az emberek jogait, sorozást vezetnek be, meg ilyenek, szerinted miért?"
    Csakhogy ehhez nem kell állmonopolistává válnia. Egyszerűen azon magáncégektől akikre szükség van a hadiipari termeléshez azoktól hadifelszerelést vesz(fizet érte a költségvetés), miközben a cégeket kötelezi a szállításra a törvény.

    "Gyak egész Afrika, közel- és Közép-Kelet, India, Pakisztán, Kína"
    Ez a városi népesség aránya egy hasra ütés szerű szám, teljesen meglapozatlan ahogy az eddigi állításaid is. Kína egyébként volt állammonopolista, nem is jutottak vele túl sokra. Ugyan ma is vannak szektoriálisan nagy állami vállaltok, pl. energia/PetroChina, de a gazdaság húzómotorjai a versenypiacokon tevékenykedő magánvállalkozások. Ha elkezdenék visszaállamosítani ezeket egy állammonopolista struktúrába a te buta képleted miatt akkor Donald már nyithatná is pezsgőt, mert egy ugyanolyan alacsony gazdasággá alakulnának vissza mint amit elvárunk egy komcsi rendszertől.

    "Mint ötvenszer leírtam: tekintsd inkább a következő, a neked írt első hsz-eimet a saját szempontodból elsődlegesnek"
    Én az eredeti álláspontodra írtam hogy hibás, az hogy utána elkezdtél szokás szerint maszatolni az csak a spagetti vita thread melegágya.
    Ennek ellenére a #64 is tartalmaz hibákat, részben másmilyeneket:
    "Személyi konzekvencia? Semmi!"
    Téves, a CIA két első embere távozott a jelentés vizsgálatának lezárultakor. Összefoglalva kb ez a lényeg amit Kerry is megállapít:
    Tenet “has worked extremely hard on behalf of our nation,” said Sen. John Kerry of Massachusetts, Bush’s presumed Democratic opponent in the fall presidential election. “There is no question, however, that there have been significant intelligence failures, and the administration has to accept responsibility for those failures.”
    Az hogy a hírszerzés hibázik az benne van a szakmában, ezért politikai felelőst lehet találni (gyk. a politikai felelősség nincs benne a jogállam törvénykönyvében sem, nem bíróságon mondják ki, de egy fejlett demokráciában egy működő intézmény)

    "Keressél már egy képet az akkori Váci-utcáról mondjuk és azt rakd ki. XD"
    Ilyet is kaptál, ezen is látszódott pl. az autók minőségének ordas nagy különbsége. Te azonban még mindig semmivel nem támasztottad alá az állításod. Vajon miért nem?

    "kínai elvtársaknak, akik kb azt a gazdaságpolitikát valósítják meg, ami nálunk is volt a 80-as évekig"
    WTF? Ritka nagy baromság, ebből is látszik hogy lövésed sincs a témáról.

    "Ha a források kezelése központosítva van, akkor abból egy modernizációt hatékonyabban meg lehet valasítani"
    Ez lehet igaz szűk peremfeltételek mellett (pl. nem iparosodott 3. világ), de általánosságban kijelenteni hiba.

    "Magyarországon pl, hol volt az 50 év? A 60-as évektől egyre nagyobb teret engetteg a magán gazdaságnak, elkezdték bevezetni az új gzadasági mechanizmust"
    Itt is egy alapvetően hibás következtetésre jutottál. A rendszerváltásig a gazdaság súlypontja az állami tulajdonra épült, ezt egy hatékonytalan tervgazdaság működtette. Közel sem volt folyamatos az átmenet. Az egy drasztikus változás volt hogy a KGST piacok megszűntek és a versenypiacon kellett működni a tohonya állami óriásoknak is.

    "Dél-Korea"
    Ahogy már mondtam, nem volt állammonopolista gazdaság. Hibás példa.