• NEXUS6
    #133
    "Lezárult a szenátusi vizsgálat, a bejelentés nyomán pedig erős kritikák kereszttüzében találja magát a CIA. EZután gyors egymásutánban visszavonul a CIA 2 igazgatója, a top 2-ből amit az elnök el is fogad. Aki ebben nem látja az összefüggést azon nem tudok segíteni, nincs fogalma arról hogyan működnek életszerűen a dolgok"
    És mond csak olyanról, hogy jogállam hallottál már?
    Elvileg egy olyanban úgy mennek a dolgok, hogy ha történik egy olyan katonai akció, amely esetében felmerülhet a nemzetközi jog megsértése, akkor ott elkezdik kivizsgálni és ha valósnak találják a vádakat, akkor a felelősöket hivatalosan is elmarasztalják valamilyen formában.
    Mondjuk pont ezt mondtam, hogy igen ott, de az USA-ban, vagy más "liberális demokráciában" akár, pont így működnek a dolgok, hogy nincs is hivatalos, jogszerű személyes konzekvencia. #47 Kösz, hogy megerősítetted, hogy szerinted is pont ez a helyzet, hiszen tudjuk, hogy működnek a dolgok! ;)

    "A CIA igazgatója egyben politikai felelős is felelősséget akkor is ha technikailag nem ő hanem valaki az alatta lévő szervezetben követett el hibákat, valszeg. lentebb is voltak seggberúgások, de a hírszerzés ügynökeit nem szokás a nyilvánosság elé citálni. Az mindig nehéz kérdés hogy milyen szinten ér véget a politikai felelősség, logikailag akár fel lehet vezetni minden apró ügyet a legfelsőbb szintig, de ez nyilván hibás. Erre nincs kiforrott módszer a fejlett demokráciákban sem, minden esetben egyedileg alakul ki a háttérben meghúzódó erővonalak alapján. Nálunk meg aztán végképp csak az eltusolás, az elvtársak végsőkig megvédése védelme a scope."
    Blablabala. Nem alul hibáztak, épp fpordítva. 2001. őszén Bush már utasította Rumsfeldet, hogy porolja le az iraki invázióval kapcsolatos terveket. Egy bökkenő volt csak, hogy Hussein és az Al-kaida között semmilyen kapcsolat nem volt. A köv években egyre inkább tovább romlott viszont a kapcsolat Irakkal, mert mondjuk Amerika folyamatosan támogatta az iraki ellenzéket. Hussein beleált egy WMD-ket illető szájkaratéba, ez kapóra jött Bushéknak. Ennyi.

    "Hol van erre a bizonyíték? Még mindig nem támasztottad alá semmivel az állításod."
    Ott a bizonyíték, hogy éltem a 80-as évekbeli Magyarországon, hülyegyerek!

    "Csak mert ilyet, amit ebbe a mondatba beírtál soha nem mondtam,"
    Kevered a szezont a fazonnal. Észak-Korea, Kína vagy Dél-Korea, vagy Magyarország jelentősen más gazdasági úton járt....."
    Mivaaaan? Nem keverek én semmit. Épp hogy ebbe a bekezdésbe jól összelapátoltál egy csomó idézetet tőlem, meg kommentáltad, tök zagyva és értelmetlen az egész! Szal mégegyszer kérdem, hol a csába mondtam én olyat, hogy a KGST jobb volt mint ..... mint mi is pl. a Közös Piac????
    Eszednél vagy? Undorító modon vádaskodsz, és terelsz, arra sem emléxel, hogy mit írtál, azt mondjuk megszoktam, hogy lexarod, hogy én mit. Szerintem pont most menj valahová kiskomám!

    "Rendben, tehát azon hsz. amire reagáltam az pontatlanul azt az általános képet sugallta hogy a nevezzük diktatórikus politikai/gazdasági rendszerek hatékonyabbak az hibás. Ez csak egy szűk fejletlen állapotra jellemző paraméterhalmaz esetén igaz."
    Nem feltétlenül hibás. Háború esetén, még akár az USA is átmegy valamiért hadigazdaságba, és szűkítik az emberek jogait, sorozást vezetnek be, meg ilyenek, szerinted miért? De beszéljünk a béke állapotról, ott ahol a viszonylagos fejletlenség, gyenge versenyképesség jelent egyfajta krízist, ott békében is hatékony lehet. A fejletlenség egyrészről viszonylagos, másrészt, nem értek azzal egyet, hogy a fejletlen szűk csoport lenne. Fejletlen szerintem, kicsit objektívebben kb az lehet, ahol a társadalom feudális viszonyokat tükröz (mint már írtam), pl a vidéki/városi lakosság aránya nem érte el, vagy alig haladja meg az 50/50%-ot a városi lakosság javára. Gyak egész Afrika, közel- és Közép-Kelet, India, Pakisztán, Kína. Gyak a Föld lakosságának több mint fele.

    "A te eredeti álláspontodnak a #47 és a #48 -at tekintem mivel ebben a topic-ban ezek az első hsz-aid."
    Mint ötvenszer leírtam: tekintsd inkább a következő, a neked írt első hsz-eimet a saját szempontodból elsődlegesnek, mert abba, már beleírtam az ezekre a nem neked írt hsz-ekhez kapcsolódó felvetéseidre a válaszaimat.
    Úgy érzed képes leszel rá, menni fog?