• Archenemy
  #29
  "Tehát lássuk a számaid amivel objektíven alátámasztod hogy az urbanizáció csak egy szubejektív és nem racionális alapon nyugvó jelenség."

  Szerencsére sosem állítottam akkora butaságot, hogy ne létezne urbanizáció, ezt csak te szeretnéd, mert akkor könnyen megcáfolnál. Azt állítottam, hogy nem igaz, hogy csak falu -> város mozgás létezik, hiszen pl. Budapest lakossága is csökkent, a környező felkapottabb települések lakossága meg nőtt, 1990 meg 2010 közt remekül látszik.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Budapest

  "Várom a tartalmat, hogy mit tudsz szembeállítani a falunál említett negatív tételekkel"
  Nem a falunál említett negatív tételekkel szemben állítok bármit, ezt is csak te szeretnéd direkt így félreérteni. Azt állítom, hogy nem igaz, hogy csak a munka hatékonysága az egyetlen racionális szempont, amit az emberek figyelembe vehetnek. Figyelembe vehetik pl. a környék népsűrűségét, zajosságát,a levegő minőségét, ezer dolgot. Nevetséges, hogy ezeket te nem racionálisnak gondolod, és megkísérled begyömöszölni a "hagyományok" közé. Az nem valami obskurus ősmagyar hagyomány, hogy valaki nem akarja hogy részeg turisták óbégassanak az ablaka alatt, hanem egy nagyon valós igény.

  "A suburb is város."
  Ja, persze. Budaörs is már szinte Budapest, csak valahogy mégsem pont az a neve, de ha neked úgy kényelmes az érvelésedhez, akkor persze, a suburb is város, kár hogy előtte van az a zavaró "sub".