• Sziklamester
    #6
    A régebbi játékok közt is sok volt, ami nem tanított sokat, mert a legtöbb játéknak a célja, hogy kikapcsoljon és ne gondolkodj a stresszes dolgokon. A másik, hogy mi akik a 70-80 as években születtünk vagy kezdtünk el játszani (én 86 ban születtem és 92-től játszom) máshogy ítéljük meg a mai kor játékait, mivel a nosztalgia faktor és az adott kor más technikai kihívásai, megoldásai másabb jellegű játékokat eredményeztek.

    Ma már a látvány viszi inkább a prímet, mert a játékosok zöme vizuális típus és szereti a látványt. Ezért sem látsz most jó minőségben pl point and click játékokat, feladvány játékokat, puzzle és ügyességi játékokat, mivel ezekre kisebb igény van - és vagy mobil platformon is elfut, ahol ezeket pénzlehúzó mechanikákkal kötik egybe.

    A komolyabb játékok meg általában pc vagy konzolhoz kötöttek, ezért ezeket megpróbálják minél látványosabbra csinálni, azért akadnak akik nem ezt a vonalat követik, csak nehéz megtalálni azokat, akik valódi jó és ötletes játékokat készítenek.

    Ilyen rendezvényekre meg nem megyek el, mert lényegében otthon azt csinálhatom, amit szeretnék és ezért itt pénzt nem adok ki. Ezek a rendezvények inkább közösségépítésre jók, de van aki csak a kütyük miatt megy el, engem ezek konkrétan ennyire nem érdekelnek.