• defiant9
    #32
    "ha valaki jó keres a jó képességeinek köszönhetően no de a társadalomban nagyon sok olyan ember van aki keményen dolgozik sokat is dolgozik mégsem kapja meg a tisztességes bért"
    Vegyük a takarítónő és a bróker esetét. Mindketten keményen/sokat dolgoznak de akár két nagyságrend különbség van a bérükben. A kulcsszó a hozzáadott érték, a bróker egy okos húzással sokat teremt, a takarítónő munkakörében erre lehetőség nincs, cserébe ez egy nyugis munka, ami ettől még lehet fárasztó.
    A piac nagy része aminek része a munkaerőpiac is ilyen. A parlament más téma, ott nem mérik a teljesítményt csak megszavazzák a képviselők saját fizetésüket és a korrupció az amivel plusz jövedelemre tehetnek szert(ez utóbbi már 'piaci alapon' oszlik meg, ahogy a maffia is a piacon tevékenykedik). A szakmunkás választópolgár feladata lenne hogy olyan pártra szavazzon ami mondjuk az ő érdekét képviseli azzal hogy alacsonyabb jövedelemhez alacsonyabb adókulcs tartozik, ezzel tompítva az egyenlőtlenségeket. Ezzel szemben a valóság az hogy a Fidesz bevezette az egykulcsos adót a szavazóbázisa pedig éppen az alacsony jövedelmű réteg akit megvesz kilóra a riogatással. Erre mondtam hogy olyan parlamentet kapunk amilyenek mi magunk vagyunk.