• suba53
    #1
    Várjunk csak!
    Az 5G az egy új mobil cella hálózati kommunikációs szabvány, a laptop az meg nem mobil telefon. Az nagyon jó, hogy a Snapdragon processzorral szerelt 8GB ramot, 256GB SSD-t tartalmazó laptop méltó vetélytársa egy Intel processzorral szerelt hasonló laptopnak, tovább működik, mert kevesebb a fogyasztása, de mi köze van ennek ahhoz, hogy egyébként van benne egy 5G szabványú modem, ami csak akkor bír jelentőséggel, ha van egy mobil előfizetése az embernek egy 5G szolgáltatónál, jó nagy sávszélességgel az intenetezéshez. Gyakorlatilag csak a WiFi stick van kiváltva ezzel, ami önmagában nem egy akkora durranás.
    Ha nincs ilyen előfizetés, akkor ez a tény teljesen indiferens a laptop egyéb képességeire tekintettel. A WiFi, a LAN kapcsolat attól még ugyanolyan, gondolom, mint a vetélytársáé.
    Végül is örülök annak, hogy az Arm architektúrájú procik végre beálltak a sorba az Intel és AMD procik mellé, és ugyanazt az oprendszert futtatva már tényleges altarnatívát jelenthetnek, nem úgy mint annak idején az Atom procis próbálkozások.


    Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.28. 15:04:35