• defiant9
    #34
    "Király. Nemmondod! De ha valaki azt mondja, hogy ugyanilyen korreláció van a bőrszín és az IQ között akkor jön a hisztis, "terasszistafaszbarom" PC duma."
    Mos akkor elismerted hogy igaz az állítás csak felhozol egy másik korrelációt hogy elvedd az élét?

    "A konzervativizmus alap értékrendje az életforma"
    WTF? Ez egy bullshit generátor szintje. Próbálj meg értelmezhető állítást tenni.

    "A liberálisé a változás, a fejlődés, akár a társadalom felhígítása olyanokkal, akik idejönnek és nem biztos hogy olyan értékesnek tartják a környezetünket"
    Tehát a konzervatív nem fejlődik? Na, a migránsozás is előjött ami itt inkább off topic, de hát ha nincs más a tarsolyodban.Tehát a liberális ugyan védi a környezetet, de ha befogad egy menekültet aki viszont nem tart ezen a szinten akkor tulajdonképpen árt a környezetnek. A levezetés bár szumma egyenleget tekintve igaz mégis az benne a fő hiba hogy ettől még a migráns befogadó ugyanúgy lehet környezetvédő és az alapállítás erről szólt, a korreláció létezik, csak közben embervédő is, a kettő pedig konfliktusban áll egymással, mert az ember a természet többi része rovására létezik. Ilyen buta levezetésből egyébként azt is ki lehetne hozni hogy aki nem írtja a borosdi romákat akik a PET palackot nem szelektíven gyűjtik hanem eltüzelik az erdőből kilopott fával egyetemben az árt a környezetnek.

    "De ha az irányzatok alapértékeit nézzük, akkor a környezet megóvása épp hogy a konzervatívokhoz áll közelebb."
    Mi is ez az alapérték? Az életforma?
    Liberális -> ne árts másnak, beleértve a jövő generációt sem. Tehát a lehető legjobban kell tartózkodnod attól hogy pusztítsd a környezeted mert ezzel másnak ártasz.
    A konzervatív leginkább azt mondja éljünk a hagyományosan ahogy korábban, de azzal hogy mi is a korábban azzal már gondban van. Mindenesetre az emberiség eddigi útja arról szólt hogy vegyük el a természettől amije van és használjuk fel a magunk javára. Az előző évezred Angliájában ugyanúgy kivágták a fákat ahogy ma Afrikában vagy a 3. világ más régióiban. Ez már akkor is problémákat okozott amikor nem voltunk ennyien, de ma már elég látványos tud lenni.
    Trump mint a világ vezető hatalmának konzervatív vezetője aki kilépteti az világ vezető gazdaságát a klíma egyezményből a szén ipar fellendítéséért, egy baloldali liberális demokratának minden ilyentől borsódzik a háta, a demokrata vezetésű államok rögtön szembe is fordultak. Nálunk is az LMP aki markánsan környezetvédő szlogeneket üzent. Érdekességképp megnéztem hogy mit mutat a 'konzervatív' jobboldal környezetvédelem címke alatt:
    https://www.jobbik.hu/cimkek/kornyezetvedelem
    1. A románok szennyeznek
    2. Külföldiek lerabolják a magyarokat
    3. Bányászat újraindítása
    4. A zsidók
    5. Erőmű megmentése
    Hát mit ne mondjak, nem az a klasszikus környezetvédő program, de nem is kell egy észkombájnnak lenni ahhoz hogy a peaceflower-es egyetemistából öko anyukává avanzsált személyt tegyük a környezetvédő oldalra. A konzervatív szavazóbázis sokkal nagyobb arányban épít az alacsonyabb társadalmi rétegekre akik valójában fel sem fogják hogy mi az hogy környezetvédelem, teljesen hiábavaló lenne ilyen üzenetekkel bombázni őket, az egysíkú migránsozó riogatás bőven elégséges.