• kalapos01
    #9
    "milyen szó maradt ki az idézetemből, ami miatt ez szerinted ez baromság."

    Két szó. Az, hogy "Amerikában". Illetve az, hogy "aznap." (A fenti hír viszont az élő, lineáris számokat említi, az HBO GO-val nem foglalkozik.)

    ""Sőt, sok szó, mert elég abszurd lenne, ha csak 19,3 millióan nézték volna a sorozatzáró részt." Tehát akkor sokkal többen nézték a GOT-ot?"

    Persze. Naná. Ha vasárnap ennyien nézték meg, akkor hétfőre ez a szám nőtt, keddre még jobban, stb. Csak arra célzok, hogy ha nagy számot akarsz írni, akkor 40 millió körülit is írhatsz, hiszen az évadnyitó össznézettsége ennyi körül volt, és nyilván a finálé nézettsége még magasabb. (Más kérdés, hogy ezekben a felduzzasztott adatokban az újranézések is szerepelnek, ezért is nyújtják a legjobb közelítést az azonnali nézések, hiszen azok nem duplikálhatóak.)

    ""Nem hiszem, hogy olyan sokat számítana. A Game of Thrones nézettebb volt, mint bármelyik országos sorozat." Tehát akkor szerinted is a GOT-ot nézték többen?"

    Nem múlt héten, hanem az elmúlt hetekben, illetve az utolsó szezonjában. Ezt a részét valóban kevesebben látták, mint egy másik sorozat kimagasló nézettségű epizódját, de ettől még a többi epizód jobb nézettségű volt, mint ahogy az évad átlagos nézettsége is magasabb. (Legalábbis 18-49-ben biztos, de lehet, hogy 4+-ban is.)

    "közben meg szerinted is igaz? Vagy valami nagyon nem értek akkor."

    Direkt fogalmaztam így lent, hogy kicsit összezavarjalak és elgondolkodtassalak. Az egész nézettségesdi arról szól, hogy így is, úgy is lehet tálalni adatokat, azonban a kétféle színezet nem jelenti azt, hogy az egyik nem igaz. A lényeg, hogy te egy aznapi, ismétleses, digitális platformos nézettséget dobtál be. De azt nem lehet egy másik sorozat lineáris nézettségével összevetni, ezért nincs értelme bedobni. Maximum akkor, ha annak a másik sorozatnak is bedobod a hasonló számait, vagyis azokat az adatokat, amik megmondják, hogy a Big Banget 21:00 után hányan nézték meg még pluszban éjfélig, és hányan online platformon.

    Minden szám nézettséget jelöl, de mindegyik másfélét.