-
"Ez megint egy más kérdés hogyha tudtad hogy 64 csatornás LIDAR-t használ, akkor miért is nem azzal számoltál?"
Mert a 64-es darabja az 85.000 $ ... tehát nem kereskedelmi forgalomba való.
Igen sz-r lenne, ha a 40.000 $-os kocsidra + 85.000 $ lenne csak egy LiDAR rendszer :D
Nem igazán eladható stratégia, lásd be :D
De még a 32-is leadhatatlan a maga 30-40.000 $ árával. Rögtön kocsi ára duplázódna.
Egy full Tesla-t kapni ennyiért
Ezért is jött ki a 16-ossal. Mert 8.000 $ ... hát nem kevés, de azért nem pénzügyi öngyilkosság.
Sőt, majd milyen jó is lesz a 8-as 1.000 $-ért, hogy az mennyire de mennyire precíz és "nagyfelbontású" lesz
Na szerinted még mindig ez a jövő ?
Hát, bízd csak rá az életed arra az értelmezhetetlen ponthalmazra
Érdekes, arról miért nem beszélünk? Miért nem próbálod értelmezni a ponthalmazba "vélt" látottakat ?
Te tényleg látod benne az utat ? Mesélj !
"Érdekes módon a betontömböt már nem is említed. Azzal ezek szerint nem találkoztál?"
Szerencsére azzal nem. De 2 eset is eszembe jut, amikor h-lyegyerekek nagy betondarabokat (betontömb) dobáltak le felüljárókról.
Egyik hazai, másik asszem németbe volt.
"Egyébként a Tesla ugyanúgy használ radart."
Természetesen, hogy használ. Ahogy a LiDAR-os kocsik is.
Sőt, még a 15 éves Lexus-ba lévő radaros távolságtartó tempomat is már L2 szint.
Amit még mindig nem értettél meg, hogy távolság adatnak a radar bőven elég. Felesleges mellé még egy LiDAR is.
A másik amit nem értettél meg, hogy a kevés pásztázó miatt pl egy keresztbe álló platós vontatót sem lát (mert a plató fölött és alatt megy át a sugár, tehát nincs is ott)
"Akkor miért is ha 3km-re ellát a szuper optikád ködön keresztül?"
Nem az én optikám. Az egy demonstrációs felvétel, hogy sűrű ködön át belezoomol, semmi, átvált hő-ir-re, és ott tökéletesen láthatóan a hajó. Nem értem mit nem értesz rajta ?!
"hanem az hogy 1 szenzorra bízod magad."
Namármost, ha úgyis a radar majd megoldja, akkor minek is a kocsira a LiDAR ?!?!???
Te nem érted, hogy totál felesleges.
"A LIDAR viszont látta volna a kitüremkedést az úttestből. "
Mármint az a 16, vagy 8 nyaláb? Ott feküdhetnél az úttest közepén, akkor se látna meg :D
Valamint továbbra is elfelejted, hogy összesen 16 fok a látószöge. Ez szerinted mire elég ?
Fejtsd ki kérlek, hova fordítanád a belátásra szükséges 45-60 fokból azt a 16 fokot ?
"csak a 3km-re lévő objektum a széles látószögnek olyan kis részét foglalja el ahol az összemosódik a környezetével."
Ismét figyelmetlen voltál, de nagyon. Elsőnek rázoomol. Utána ebben a zoom-olt állapotban kapcsol át IR-re.
Nézd meg újra, és ne csak nézz, láss is !
"A LIDAR ugye infrared, ennek ellenére a kibocsájtott fotonjainak csak töredéke érkezik vissza a ködön keresztül,"
Istenem, legalább az alapfogalmakkal lennél tisztába.
Még mindig nem érted, hogy az IR és a hő-IR (termikus infrared a gyengék kedvéért) két teljesen külön dolog, teljesen külön frekvenciatartománnyal. Ne szánalmaskodj itt nekem, olvass utána a különbségeknek !
"Mellesleg a ködben befékezőt a radar látná."
Láttad te a radar frissítését ? 1mp ? 33m. A direkt erre készített Lexus távtartó radar is pont ezért piszok nagy távolságot tart autópályán.
"Számomra nem kérdéses hogyha így működne a rendszer ahogy te vizionálod akkor megjelennének a funny boy-ok akik kielőzik az önvezettetőt, eltávolodva a köv. kanyarban meg fékeznek egy nagyot, majd röhögnek az önvezetőn ami satuféket nyomott a semmire. "
Te láttál már L4-es önvezető autót ?!??? Ne szórakozzál már kérlek ! Pár államban engedélyezett google és egyéb érte el az L4-es szintet. Akkor miről beszélsz te itt a közép európai technológiai sivatag közepén ?
"Harmadszor sem válaszoltál hogy milyen vonalat láthatunk a képen lévő sűrű ködön keresztül. Úgy veszem hogy ezzel beismerted hogy semmilyent."
Már 2x válaszoltam. Ott a 2-es videó a kocsi vezet a ködben, és a monitoron tökéletesen látszanak előre a vonalak, amik ablakon át a köd miatt nem.
NEM LÁTOD ??? Aljas egy vitapartner vagy te barátocskám. De nem bánom, szeretem a kihívásokat :D
Ja esetleg a LiDAR ponthalmazba látod a záróvonalat ?
"Mit csinál az optikai érzékelés ha egy tárgy beleolvad a környezetébe? Várom a válaszod."
Te mit csinálsz, amikor vezetsz és egy tárgy beleolvad a környezetébe ? Várom a válaszod
"Rajtad kívül senki nem beszélt a déli szituációról."
Hát pont te. Hisz ahogy már 3x írom (a videó is szádba rágta) a NEM déli nap fotózása SEMMIFÉLE problémát nem okoz.
Itt már jár a szőke nős bünti
Nézd ez pl egy Xiaomi Yi dashcam. Nekem is van egy a régi kocsimban jópár éve, szóval semmi extra.
Extra bevonat sincs a lencsén, mint pl egy autonom járműbe való kamerán.
Az utolsónál durvább scenario ugyebár NEM LÉTEZIK ...
És hogy mennyit is számít egy buta filter a kamerán:
Szóval mint azt láthatod, egy kissé talán kevésbé probléma ez, mint ahogy te megpróbálod beállítani.
Mondjuk semennyire.
Nem egy 85.000 $ -os LiDAR, mindössze egy stock 80$-os Xiaomi dashcam is megoldja a feladatot.
Még csak nem is célhardver, direkt erre épített kamera.
"ezt a láthatóan nagyon fapados teszt platformot mosod össze mondjuk a waymo SW/HW platformjával. "
Mutass akkor kérlek egy videót, hogy mit látnak azok, milyen ponthalmazt a LiDAR rendszertől :D
Kííííváncsian vááááááárom :DDD
"Nem látszik a vonatos felvételen a köd mértéke. Idézd be azt a másodpercet ahol szerinted látható."
Azon valóban nem, szemléltetésnek tettem be (meg leírása szerint ködben vették fel)
Sajnos nem mindenki olyan alapos, mint a kocsis felvétel, ahol kilátsz ablakon és látod mekkora a köd, és mennyire lát át rajta.
"A 30 méter az túlzás egy olcsó security kamerának. Egy gen3 éjjellátó egy relatíve szűk látószögben tudja, de ennek simán be tud csúszni az árra a százezres vagy milliós sávba is. "
Mond csak, te tényleg ennyire ostoba vagy, hogy még egy buta google keresést sem ejtesz meg mielőtt leírsz EKKORA MARHASÁGOKAT, és prezentálod mint TÉNYEK ?!??!!!!
https://www.freetv.ie/dome-ip-camera/
30m IR kamera, outdoor, 72Euro. NEM MILLIÓ, hanem 30 ezer Ft !!!!
Látod, én minden állításomat TÉNYEKKEL, linkekkel alátámasztom.
Mi lenne, ha te is megpróbálnád?
Talán kevésbé lenne tele ESZMÉLETLEN marhaságokkal az írásaid java.
"ha parkol a jármű akkor márt nincs hőmérséklet különbség sem."
És ki mondta, hogy csak IR kamerák kellenek a kocsira ? Én nem.
De a 16 csóvás 16 fokos látószögű 30-40 centire a kocsi fölé kiemelt LiDAR-ral se fogod látni, hogy épp melletted egy alacsonyabb Porsche vagy Lambó van, ugye ??
"Több egyéb szálon elsunnyogtál. "
És ezt még te mondod :D
Kínos, hogy épp te tetted be a LiDAR által "látott" ponthalmazokról a videót, így nem tudod lehazudni :D
Mert használni, azt biztos hogy nem tudod semmire se :D
De ha valamit kihagytam volna (hosszú oda-vissza scroll), ismételd nyugodtan, válaszolok.
De csak 1x utána szőke nő