• Irasidus
    #188
    Hát szerintem, meg a természet szerint is úgy tűnik, hogy valamiért fontos a genetikai rekombináció, már csak a domináns-recesszív gének miatt is. mutációs szövegedet, ami csak egy folyamat, ami a genetikai sokféleséghez vezet, mert evolúciós szempontból az a cél, hogy az legyen, amiből a szelekció során ki tud válogatódni a környezetnek megfelelő fenotípust létrehozó gén.
    Van ahol meg nem fontos, például a földi fajok legtöbbje nem ivartalan módon szaporodik! Így nem lehet egy általános szabálya az evolúciónak, csak ez a probléma ezzel.
    Bocs hogy nem akartam, az 8-adik triviális témában vitát nyitni. Nem tudom mi is pontosan az álláspontod? Hogy a kőszén, meg a mészkő nem biológiai eredetű? Ja szerinted is az. De érted, akkor amíg nem volt élet, akkor ez a szén mennyiség máshol volt, a légkörben a tengerekben. Érteeeed? Logika. Erre a "de miért?" szintű ötéves színvonalú kérdésedre, amivel ezt boncolgatnád a továbbiakban nem akarok szót fecsérelni. Újra azt írom, nézzél utána bazmeg
    Valamit megint benéztél, mert a mészkő nem csak biológiai eredetű lehet, éppen erről beszéltem (a mélységi, földkéregben lévő szénről meg nem is beszélve, ami nagyságrendekkel nagyobb mennyiségű mint amit a földi élőlények hagytak maguk után, ugyanis a földkéreg szénben és mészkőben gazdag, ezt nem a legyek hordták össze). Ugyanígy az őslégkör co2 a tengerek feloldották, és különböző ásványokat csináltak belőle. Viszont a kérdésemre nem válaszoltál, mikor volt nagyobb mennyiség, mennyivel nagyobb, és milyen életformák voltak akkor?
    Az általános, mármint általánosan ismert. Van már olyan termék, amely nem csak üvegházakban, hanem szabd ég alatt is működik.
    Lehet itt specifikus dolgokba belemenni, de ha cél a növények gyorsabb növekedése, akkor azt célszerű alkalmazni.
    Ilyen is van, meg ilyen, és ilyen is, sőt még ilyen is. És még lehetne sorolni. Attól, hogy valami létezik, még nem biztos, hogy tényleg jó. Bio élelmiszerre mégis mennyien esküsznek...
    Igen, kb 1500 ppm (C3).A C4 növényekre a CO2 szint emelkedés nincs jelentős hatással, a csökkenést is jobban bírják, valszeg ez volt az az evolúciós kényszer is, ami miatt kialakultak.
    Kutatásokat linkeltem neked, amik az ellenkezőjét bizonyítják. Érdekes. De majd belinkelem megint. Szívesen.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.03.13. 18:04:14