• TokraFan
    #193
    "Megtudja magyarázni a tudomány, hogy miként és hogyan alakult ki az élet"

    Nem tudsz különbséget tenni tény, és teória között! Jelenleg nem tudjuk, hogyan alakult ki az élet, de ebből nem következik isten létezése sem! Mégis, ez utóbbit tényként tanítják a hittan órán. A tudományos gondolkodás a tényszerű megismerés igényére épül. Amit nem tudunk bizonyítani azt nem is tanítjuk tényként! Ezeket elméleteknek, vagy teóriáknak nevezzük, melyeket viszont szintén nem légből kapva alkotunk meg, hanem a jelenlegi tudásunk alapján legalább elméletben le kell tudni vezetni! Már itt hatalmas különbség mutatközik a vallásokkal szemben, akik tényként tanítanak mindent, amire semmiféle bizonyíték nincs, de még csak levezetni sem lehet az ég világon semmiből.

    Például a Big Bang Theory -már nevében is csak egy teória, senki nem kezeli tényként-, nem légből kapott, hanem számos kutatáson, csillagászati és egyéb megfigyelésen, számításon alapul. Az univerzum tágulása megfigyelhető és mérhető! A benne lévő objektumok mozgásának iránya meghatározható. Ezeket az adatokat csillagászok ezrei ellenőrizték már le, és erősítették meg. Ezekere az adatokra épül egy lehetséges teória, mely szerint valamilyen robbanásnak kellett történnie az univerzum keletkezésekor. A teória tehát logikus és levezethető, ámbár egzakt bizonyításához még nem rendelkezünk megfelelő tudással, eszközökkel. Éppen ezért, nem is tekintünk rá tényként, csak egy lehetséges magyarázatként, amit azonnal el fogunk vetni, ha egy másik elmélet bizonyítást nyer! De senki nem fogja arra oktatni a gyerekeket ma, hogy volt egy kis manó, aki felrobbantott egy nagyobb manót, és ez volt a Nagy Bumm, tényszerűen fogadjátok ezt el gyerekek és kész!

    Ezzel szemben, isten létezésére még megfigyelések sincsenek -jelezném, az nem megfigyelés, ha XY azt állítja, látott ezt+azt, vagy jelenése volt éjjel háromkor-! Mégis, a vallások tényként tanítják nem csak isten létezését, hanem számos történetet a bibliából -vagy más szentkönyvből, mert ez konkrét vallási irányzattól független-. Remélem érted a feloldhatatlan különbésget a két felfogás között! A tudomány keresi az igazságot, a vallás nem, sőt, ez utóbbi kifejezetten gátja mindenféle fejlődésnek, mert bármi, amit nem tud beilleszteni a többezer éves meséjébe, arra ellenségként tekint. Lehet, hogy ma már nem égetnek meg máglyán, de csak azért nem, mert túlhaladtuk őket. Ha ismét a vallás uralná a gondolkodást és nagyobb hatalmat is kapnának az egyházak, simán visszaprepítetének minket a középkorba. A vallás egy végtelen, önismétlő buborékba zár mindenkit, ahol a butaságok is képesek évezredekig fennmaradni, mert a tudás helyett a hitre alapoznak mindent.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.13. 21:09:53