• TokraFan
    #184
    Nem érted az egészet, komolyan mondom, hihetetlen. Mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását, az arra szolgáló saját létesítményeiben. Az iskola nem ilyen hely! Ha a te "érvrendszered" mentén működne a világ, akkor az iskolában taníthatnának a lapos Földről is (abban is hisz egy csoportnyi idióta), oktathatnának mindenféle összeesküvéselméletet, kezdve a chemtrail-től az UFO-kon át a Naprendszerben állomásozó állítólagos Alien flottákig (igen, van az a sötét hülye ember, aki ezt is elhiszi). Tehát gyakorlatilag bármit oktathatnának szerinted, aminek kapcsolata a valósággal a nullával egyenlő! Vigyük be az ezotériát is, és a világ összes idióta vallását a sötét butaságaikkal, dogmáikkal együtt? Ezt te komolyan gondolod 2019-ben?

    Valójában jól példázod az érvelésre képtelen vallásos embert, a kényes kérdéseket te is gondosan ignorálod, amire nem tudsz válaszolni, azt elegánsan kerülöd, értelmes vitát nem folytatsz, csak mantrázod folyamatosan ugyanazt, függetlenül attól, hogy a vitapartnered már rég megcáfolta az "érveidet". Konkrét megoldásokat nem teszel közzé, csak egy utópisztikus álomvilágról elmélkedsz ami maximum a szavak szintjén működik, megoldani a gyakorlatban lehetetlen. Helyesled, hogy a gyerekek agyát mindenféle bizonyítatlan marhaságokkal mossák át, legyen az vallás, ezoteria, áltudomány, vagy bármi.
    Ennek a vitának így tényleg nincs értelme, mert te nem vitázol, csak hajtogatod a magadét, oda sem figyelve az érvekre. Hinni akarsz egy mesében és elvárod, hogy ezzel kötelezően mossák át a gyerekek agyát is, hogy buta birka váljon belőlük akiket dróton lehet rángatni. képtelen vagy megérteni, hogy az iskola nem egy vallási intézmény, ott a hitoktatásnak SEMMI keresnivalója nincsen! Nem feladata bizonyítatlan ökörségek, évszázadok óta túlhaladott és megcáfolt butaságok terjesztése. Azt mondod, az egyház változik, de ez sem igaz. A kényes kérdéseket kerülik, ahogy te is, ezen felül pont ugyanazt a sok butaságot prédikálják ma is, mint 2000 évvel ezelőtt.

    Egyebekben, ahogy én látom, az egész hittan erőszakkal öngólt lőttek az agresszív hittérítők, mert a gyerekek többsége csak meggyűlölte a vallást. A kötelező imádkozás egy mesefigurához, legtöbbjük zsigerből érzi, hogy itt valami nincs rendben, a papok képmutatása már a gyerekek előtt is egyértelműen látszik, mosolyognak egyik percben, másik percben meg üvöltöznek a gyerekkel ha nem magolta be időre a miatyánkat. Ráadásul egyre több gyermekmolesztálásos ügyre derül fény, ami nem is csoda. A cölibátus természetellenes állapot, a butaságból elfoljtott szexuális vágy mindenféle mentális torzulásokhoz vezet, a papok többsége lelkibeteg, akiket a gyerekek közelébe se lenne szabad engedni!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.13. 17:37:43