• molnibalage83
    #39
    Ne haragudj, de ebben a formában ez a komment semmit nem igazol, teljesen sztereotip, és még csak forrást sem adták az esetre, ami kb. városi legenda, mert ilyet még az M1A1 sem tudott volna, hogy kétszer átmenjen a frontpáncélon. Oldalról még esetleg, de ennek geometriai és egyéb valószínűség LOTTÓ 4-es közelében van.

    Milyen M1 változat és milyen APFSDS lövedékkel? M1IP? M1A1?
    Milyen irányból lőtte ki? Oldalról menne ez még talán.

    A szutyok export T-72 szutyok export lőszerére gondolsz, aminek ellenállt a M1A1 és M1IP DU-s frontpáncélja? Nahát, milyen "meglepő"...
    Tetszett volna a Svir-re megkínálni szemből. Ja, hogy a T-72B-t nem exportálták, de az export T-72-esek nagy része nemhogy a B1, de még az T-72A szintjén sem volt... A MN T-72M1-einek is normális gránátot csak a szovjet készletekből jutott volna és kb. fél tucat harckocsinként.


    A hócipőm teli van azzal, hogy a csúcs szovjet hk-k ellen felkészített M1A1-ek és a totálisan demoralizált iraki erők szutyok extport T-72 és T-55 harckocsijai ellen teljesítménnyel akarják igazolni egyesek a M1 Abrams generális fölényét a szovjet hk-k felett, ami kb. nettó hülyeség.

    A HT magazinban nemrég volt egy cikksorozat 1980-as évek végi MN tesztről. A szutyok T-72M1 is keresztül lőtt egy ősrégi T-55-öst szemből. Nagy ügy. Az, hogy ezt megcsinálta sanszosan egy M1A1 egy export T-72 ellen mi abban a nagy szám? Ez érv a nagy büdös semmire. ERA-s T-72B-t az M1IP még az M900-zal sem lőtt volna talán ki, nemhogy az M833-mal. Az M1A1 az M829A1-gyel már igen.

    A keletnémet Kontakt-5-össel felszerelt T-72 ellen kipróbálták a NATO lőszereket és azt tudom, hogy a 105 mm-es biztosan megfogta. Hogy a 120 mm ellen mit teljesített, azt nem tudom.