• LAnders
    #32
    Én a technológiai fejlesztésekről, generációváltásról írtam, az MBT, IFV témakör csak másodlagosan jött elő, ha abban a gondolatomban pontatlan voltam, bocsáss meg nekem. Beidézem:

    "De a témánk szempontjából - "Hatodik generációs vadász" - ennek nincs is túl nagy jelentősége, hiszem az orosz fejlesztésekről beszéltem, és én ezen belül arról szóltam, hogy kb. semmilyen téren nem haladt előre érdemlegesen. Lehet, hogy az USA sem fejlesztett ki új MBT-t, de számos területen generációt ugrott. Mint ahogy bizonyos téren más nemzetek is."

    Amikor viszont arról írsz, hogy "Orosz o. erőn felül fegyverkezik. Az Eu meg erőn alul. Azt hiszem értem mire célzol, de a felhozott példák hibásak.", azt meg én nem értem, hiszen nem ez a téma, én nem erre hivatkoztam, hanem a technológiai fejlesztésekre, új modellekre, generációváltásra, hiszen ilyen fejlesztésről szól a cikk is.

    Az "erőn alul" - bár maga a kifejezés is hülyeség - fegyverkező Európában is számos új technikai eszköz jelent meg, került rendszerbe az elmúlt évtizedekben. Valószínűleg még mindig több, mint Oroszo.-ban.

    A flottát tekintve meg abszolút nincs igazad, nagyon is fontos (lenne) az Oroszországnak, hiszen erősen nagyhatalmi pozicióra törekszik, az pedig flotta nélkül teljesen elképzelhetetlen. Csakhogy Oroszországnak ez sem megy, egészen egyszerűen erre már nincs gazdasági ereje és szerintem technológiai téren is lemaradt.