Atom - posztapokaliptikus rpg
  • broman191
    #29
    Csak próbaképpen emelgettem a pickpocket szintemet és az 50-75-100 sorra sikeretlen volt, majd level 125 után elcsentem tőle sikeresen 1-1 jobb fegyvert, de akkor sem garantált a sorozatos siker...gondolom ez is elég erősen %-os esély függő, így a savescumolás ennél is játszik. Bár nyilvánvalóan nem ér annyit az egész. Az alap pickpocket szint kb. 30, egy elég intelligens kari pedig kap pl. 21 pontot szintlépésenként. A játék befejezhető kb. level 15 körül mindenféle sidequest teljesítésével. Szóval a játék során összesen megszerzett skill pontjaid harmadát arra költenéd el, hogy szerezz pár erős fegyvert és töltényt. Használni nem fogod tudni őket, mert harci skillekre nem marad pont. A különösen hasznos, szükséges speech-lockpick-tech hármas is többnyire használhatatlan szintű lesz, mivel arra sem marad. A mellékes, de mégis hasznos barter, survival, first aid és egyebek főleg elfelejthetőek.
    Egy fokkal rögösebb út, de jobb megoldás a zsoldosként farmolgatás. Ha sikerült bejutni KRZ belvárosába, érdemes a helyi yard főnökkel beszélni - a fegyverboltos és a pályatöltés közötti épületben, a leghátsó sarokban ül az asztalnál - hogy adjon melót (random gen, a végtelenségig ismételhető), aztán lehet járkálni a világban banditákra vadászni. Igaz a jutalomi plafon fejenként - mivel bizonyítékként levágott fejeket adsz át neki, így szó szerint - csak 500 rubel lesz, de 3-5 banditányi loot eladásából általában megkereshető mellékesként több ezres. Ajánlott akkor belefogni, amikor már legalább hárman vagytok, használható fegyverekkel, minél mélyebb táskákkal, hogy mindig legyen hely a lootnak.
    A másik visszatérő meló egy bizonyos sidequest után a Peregon és KRZ között haladó karavánok védelmezése, azzal is lehet párszáz rubelt keresni, plusz ugye a mellékes loot. Ez általában könnyű pénz, mivel van egy rakás hivatásos karaván őr is melletted, akiket hagyhatsz..."érvényesülni". Azaz elvérezni, hogy aztán őket is lootold. Időnként akadnak minőségi cuccaik. Az őket támadó banditáknak ellenben ritkán. Kivétel a legelső sidequestes különleges esetben - ami kivételesen nem könnyű, de ha megnyered, akkor az egész játékodat megalapoztad a felszereléseikkel. Ha meg gazember karid van, akkor egyenesen lőheted a karavánt védelmezőket is...ahogyan a random karavánokat is amelyekkel találkozol. A random karaván őrök alkalmanként rendelkeznek AKMS-sel, AVS-sel, Dragunovval, no meg vagy 35-40 HP-val egyenként, szóval egy tisztességes csapatnak nem lehetnek érdemi ellenfelek, megfelelő helyről indítva a harcot, lehetőleg távolsági fegyverrel. Az utóbbi morálisan problémás módszert persze nem próbáltam soha, már szükségem sincs rá. Tele vagyok a legjobb armorokkal, fegyverekkel és még van is mellé egy rakás lootom Red Fighterben, plusz 160 ezer körüli rubelem, amelyet nem nagy művelet megemelni alkalmanként még pár tizessel...főleg így a legutóbbi patch után, amivel egészen gyakoriak lettek a minőségi RPD-s és SMG-s banditák. Az RPD bármelyik random karavánnál eladható önmagában 6 ezer rubel környékén - már ha képesek megfizetni csak pénzzel, ami ritkán fordul elő.