• Sequoyah
  #15
  Azt nem vitatom, hogy nem lehetetlen. De ahogy adod ossze hogy miknek kell tortennie, ugy romlanak az eselyek exponencialisan.
  A 4%-bol gyorsan a toredeke lesz ha beleszamoljuk hogy tul kell elnie az urt, egy nem beallitott kiserletben is. Meg a toredekere zuhan ha a becsapodast tulelhetoseget is hozzaadjuk, es tul kell elnie azt a kataklizmat, ami eleve az urbe vetette. Plusz az elolenyek csak toredeke alkalmas erre, nem biztos hogy medveallatka kerul arra a kodarabra:)
  Aztan ha valami mindezt tul is eli, jon a nagy feladat hogy az uj elohely az egyaltalan kompatibilis-e vele, tud-e ott letezni, es szaporodni. Ugye meg nekem sem mindegy, hogy meg ha akkora mazlim van hogy egy Fold-szeru bolygora esik az urhajom, meg mindig eshetek a sivatagba, vagy etelben gazdag tropusokra is:)
  Ezt kiszamolni a Drake egyenlet megoldhatosagaval vetekszik:) Persze, par dolgot ismerunk, de messze nem mindent.

  A vegen egy nagyon pici szam jon ki, ami a Marson tul meg exponencialisan tovabb csokken. Annak latom eselyet hogy a Marsra meg atkerulhessen valami, de egyesek olyanokat fantazialnak, hogy naprendszerek kozott is terjed.

  En szemely szerint arra tippelnek, hogy nagyobb esellyel alakul ki ujonnan az elet, mint hogy bolygorol bolygora ugraljon.