• Dante73
    #71
    Ez a vita tényleg szétfeszítené ennek a topiknak a kereteit. Egyet kérdek csak, honnan veszed, hogy én ateista lennék? Mert ha így vetted észre, valamit nagyon benéztél.
    ha pedig a keresztény vallást hozod fel példának, ismét csak tévedsz. Egyrészt. Ezt én tanultam. Még akkor, mikor nem kötelező volt, sőt. Ez nem így van, egyáltalán. Pont ellenkezőleg, de ez mindegy is. Másrészt, ez a példa olyan, mintha 1000 év műlva valaki a facebookot hozná példának, a te nézőpontod szerint. Ugyanis a vallás az ELNYOMÁS ESZKÖZE VOLT mindig is, az uralkodók kezében. Ezért is választotta szét a demokrácia, már a kezdet kezdetén a hatalmi ágakat...

    Igen, van visszafejlődés. Most épp egy ilyet élünk meg. De van fejlődés is. 2-3 lépés előre, egy hátra. keressük az utat.... Nagyon sötét világban élsz. A Te világodban semmi remény, semmire. Az enyémben van, történelmi távlatban, legalábbis. Azért meg hálás vagyok, hogy viszonylagos egészségben, szabadságban, kényelemben élhetem le az életem. Néhány tíz, száz, ezer éve egyik sem állt volna rendelkezésemre.