• Dante73
    #16
    "értelmes ember tudja ezt már 10 éve" Persze. Ez logikus. Tegyük hozzá, pont letojom. Engem ez akkor fog zavarni, mikor a mesterséges intelligencia elkészült, és a jelenlegieknél ezerszer erősebb gépeken szaladgál. Illetve, akkor meg már azért nem, mert addig a feldolgozandó adat is az ezerszeresére nő.
    Ennyi adat, személyre szabottan egyszerűen feldolgozhatatlan. Na persze, ha leírod néhány ezerszer, hogy nyaljon sót, akkor felfigyel rád a rendszer, és LEHET félnivalód. De mivel engem ez nem izgat, nem is írom le...
    Pár éve még a köztéri kamerákon volt mindenki kiakadva, hogy de hát tudni fogják hová megyek.... Most tudják? Tudják. Le se bagózza senki. 10%-al több tolvajt fognak meg. Hurrá... És konkrétan senkit nem érdekel, hogy Gipsz Jakab, minden kedd délután három és négy közt felmegy a Rozika lakására...
    A dolog egyszerű. Kell egy hatóság, aki a begyűjtött adatok jogszerű felhasználását felügyeli. Vagy ha félünk 1984-től, akkor adjuk civilek kezébe.
    Csak ugye, a kedves újságíró sehol a világon nem a megoldást hangsúlyozza, hanem click-bait címekkel riogatja a jónépet, mert akkor kap a szerkesztőség a reklám után pénzt.
    #15 nem tudom.... Én a wc-re nem viszek mobilt. Azt a 10 percet kibírom nélküle... (Benyújtom a szabadalmat, ha a bélgáz kiáramlásának hangját érzékeli a mikrofon, dobjon fel illatosítós reklámokat a droid :-))
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.07.01. 01:03:24