• Cyberdog
    #1
    A Roseanne egy reboot-t sorozat eredetileg is. A 9. évad utolsó része 1997.05.20-án ment le az ABC-n. Sem a szereplők, sem pedig a készítők, nem értik mi történt. A 18-49 közötti korosztály is rendre magas értékeket szavazott meg a tetszési index-ben. De ez csak a látszat.

    Én is néztem, de nekem csak 3. részig ment a dolog. Szerintem unalmas és vontatott volt és humortalan. Egyedüli színfoltja John Goodman. Ő rendre szállította a humort, de nagyon senki más nem volt rá képes.

    De, hogy miért törölték? Mert rohant bele a szürkeségbe. A szezonnyitót 18.444 millióan látták (nagy része azok voltak, akik ezen a sorozaton nőttek fel, vagy akkoriban voltak felnőttek maguk is). Az ABC próbált egy nosztalgiahullámot meglovagolni.

    Ha az ABC többi sorozatával vetjük össze, akkor gyönyörűek ezek a számadatok. De ha már epizódokra lebontva nézzük akkor már közel sem ennyire rózsás a helyzet. 9 rész alatt elvesztette a nézőinek csaknem a felét. A tetszési index is meredek zuhanásba kezdett, ott is majdnem 50%-s visszaesésről beszélhetünk.

    A második helyen álló Grey's Anatomy viszont már évek óta stabilan hozza a 6-8 milliós nézőszámot.

    Az ABC a Modern Family kivételével szinte az összes vígjáték és sitcom sorozatát elkaszálta idén.