Fallout 76
 • SaGa
  #3161
  Tegnap két meglepetés is ért. Az első kellemetlen volt. Néhány óra után aszondja a porgram, hogy elvesztette az irányítás képességét, mert a szerver nem elérhető. Átrakott egy másikra, ahol közölte, nem tudja felhúzni a bázisomat, de ingyé lerakhatom bárhova. Igen, valaki pont ugyanarra a tenyérnyi helyre telepítette a sajátját. Mindegy, volt már ilyen. De most egy kellemetlen mellékhatás is csatlakozott. A már jól kiépített ültetvényemből gyakorlatilag csak a BOS torony maradt meg a benne és rajta lévő építményekkel, bútorokkal. Minden, ami körülötte volt eltűnt a semmiben. A már termőre fordult 30-30 muttfruit, corn, tato ültetvényem, a víztisztítók, generátorok, minden. Se elmentve, se "elraktározva" semmi. Kezdhetem elölről a növénygyűjtést, meg a csavar keresgélést. Abból mindig hiány van. És a robotok se tartanak belőle raktáron. Az ültetvény a ragasztó főzés miatt kell, mert az a másik, ami állandóan kell és alig van belőle.

  A másik viszont kifejezetten kellemes meglepi volt. Visszalépés után, úgy 25. szinten csináltam egy casual teamet, amibe beszállt egy 396-os körüli szinten járó játékos (meg még két másik, de azokat nem láttam) és meglepő módon jött is velem mindenhová. Beszélgetni ugyan nem tudtunk, de valahogy pillanatok alatt megvolt az összhang. Vicces volt, a karakterem nő, gyanítom emiatt bemutatkozásképp dobott nekem egy haloween kosztümöt boszorkánykalappal. Én pont előtte tettem szert az íjra, elkezdtem azt használni. Előnye, hogy nem kopik, ellentétben a többi fegyverrel. Plusz, mivel IRL is íjászkodtam (a csigás íjam és a nyílpisztolyom még meg is van), ahol van ilyen, azt használom. A csatlakozott kolléga már csigás íjjal jött, meg valami nagyon hangtompított gépkarabély szerűvel. Mikor látta, hogy íjászkodva csinálom a feladatokat, ő is elkezdte azt használni, csak a legdurvább helyzetekben kapott automatára, ahol már én is előhúztam a 45-öst. Lenyűgöző volt, ahogy minden külön egyeztetés nélkül, tökéletes összhangban tudtunk dolgozni. Amelyik scorcherbe, feralba kettőt is bele kellett lőni, ott hol én lőttem az elsőt ő a másodikat, hol fordítva. A nagyobbakat is felváltva küldtük meg egy-egy nyílvesszővel, míg el nem hullott. Ő követett engem, mert az én questjeimet csináltuk és olyankor a jelzéseket én látom, merre érdemes menni, de ha valahol elmentem volna valami érdekes mellett, integetett, vagy lőtt egyet, hogy figyeljek rá és jelezte, merre lenne jobb. Meg védte a hátam, míg egy terminállal vesződtem. Ha észrevettem a távolban valami ellenségest és átmentem "rejtőzködőbe", ő is átváltott, előhúzta az íjat és ketten cserkésztük be az ellent kétfelől. Az a kb másfél-két óra, míg így párban csapattunk, kifejezetten hangulatos volt. Ezalatt fel is másztam 25-ről 33-ra.

  Ja, az íj. Az elsőre nagyon megzavart, hogy sikerült a játékba egy nem létező, "balkezes" íjat összerakniuk a fejlesztőknek. Vagyis a tükörképét a valódiaknak Normálisan az íjat a bal kezünkben tartjuk és jobbal húzunk, a célzó tüskék és a kifutó az íj markolatának bal oldalán van. Itt meg pont fordítva.
  Utoljára szerkesztette: SaGa, 2022.01.03. 10:40:54