• defiant9
    #248
    Rendkívül hasznos volt egy videót betenni egy cikk helyett ami leírta volna hogy román migránosok tüntetéseket szerveznek mert gyermekbántalazmazás miatt a norvég gyermekvédelmi hatóság elvette.
    Az alap probléma ismét a konzervatív megközelítésből fakad, a szülő úgy gondolja hogy az ő köre teljesen lefedi a gyermek körét, szinte tulajdonaként kezelheti, bármit megtehet vele. A liberális megközelítés viszont azt mondja hogy a saját testénél a születése pillanata előtt x héttel létrejön egy kör ami már a gyermeké, oda senki még a szülő keze sem érhet el, az állam törvényben garantálja ennek a körnek a sérthetetlenségét. Ami itt örök konfliktusforrás az a pillanat amikor a magzat köre létrejön mivel az fizikailag ekkor még össze van kötve az anyáéval, ez csak kompromisszummal feloldható dilemma.
    A másik amit nem hangsúlyoztál hogy román migránsok szervezték a megmozdulásokat. Kérdés hogy mit szóltál ahhoz ha Magyarországon kezdenének el migránsok tüntetni valamilyen vélt/valós jogsérelmük miatt akár vallási okokra hivatkozva.
    Egyébiránt egy ilyen esetben ahol határvonalat kell húzni egy kényes szituációban az nem feltétlenül hibamentes, ez itt is így történt a jogászok és a politikusok állásfoglalása alapján a hivatal visszaadta a gyermekeket, ez benne van a rendszerben ha megközelíted a vörös vonalat amit nem szabadna átlépned.