• TokraFan
    #240
    Sokszor leírtam már, hogy a kasztrendszerek is megbuktak, vagy ahogy te fogalmazol, összeomlottak! Különben nem lennénk itt és nem lenne miről vitázni. Birodalmak jöttek-mentek, különböző népek uralkodtak és hódítottak, majd tűntek el jóformán a térképről is. A történelem egyetlen dolgot biztosan bizonyít: nem létezik olyan rendszer, amiben minden ember boldog és kiteljesedett életet tud élni! Akinek a faék egyszerű üzeneteket közvtítő vallásoknál és a hitnél több kell, az mindig is lázadni fog egy beszűkült és merev, sehova nem fejlődő társadalomban. Akiknek az állandó vándorlással együtt járó éélet nem tetszett, azok meg feldarabolták a vezetőjüket és beálltak egy adott vallás alá.

    Egyetlen dolgot viszont még mindig nem értesz meg: A demokráciában lehetőséged van tradícionistaként élni, elmehetsz Amish-ok közé is, vagy egy kolostorba és élhetsz akár középkori módon is, magadnak megteremelve az élelmet, esetleg valamilyen kézműves termékeid cserélgetésével beszerezheted azt, amire még szükséged van. Senki nem fog ebben megakadályozni, vannak ilyen példák bőven. Ellenben, egy kasztrendszerben kényszer és terror van, mert mindenkit, akinek a rendszer nem tetszik, elégetnek, megkínoznak, likvidálnak, kinek hogyan tetszik jobban.

    Önmagában már csak emiatt is teljesen értelmetlen a felvetésed. Nem szükséges megvenned a gonosz multik termékeit, nem szükséges TV-t nézned, kocsival járnod, orvos helyett is mehetsz javasasszonyhoz -léteznek ma is, hazánkban is-, nem szükséges internetezned sem -globalista eszköz-. Szabad vagy, nem kényszerít rád senki semmit. Te viszont rákényszerítenéd emberek tömegeit, hogy aszerint éljenek, ahogy neked tetszik, aminek egyenes következménye lenne -ahogya történelemből ezt ezerszer láttuk-, hogy a fejek fénysebességgel hullanak a porba, csak idő kérdése.

    Konklúzió: az emberek nem akarnak úgy élni, ahogyan a tradícionalisták szeretnék! Nem kérnek belőle, és nem kértek belőle korábban sem, különben nem létezne demokrácia sem (azt most hagyjuk, hogy a demokrácia sem tökéletes, de még mindig több lehetőséget ad az egyén számára a boldoguláshoz, mint bármi más korábban).
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.03.15. 13:36:07