• Tetsuo
    #121
    Tudom, hogy a személyem téged mindig jobban érdekel, mint az adott téma, de engem nem zavar.
    Soha nem állítottam, hogy náci lennék, mert egyrészt ez nem egy olyan szabadon terjeszthető dolog itt nyugaton ugye, másrészt nem szimpatizálok a nemzeti szocializmussal semmilyen aspektusban, csupán többre tartom, mint mondjuk a mai úgynevezett liberális demokráciát.
    Arra utaltam esetleg, hogy nacionalista lennék. Igen, ez nem nácit jelent, teljesen más a két fogalom. Egyszerűen vitához nem méltó az a műveletlenség, ha ezt valaki összekeveri.
    Szerintem ma, jobb híján egészésges lelkületű, normális ember nacionalista, ugyanis közösséget vállal azokkal, akikkel hasonló élettere, sorsa, történelme és kultúrája, szokása van. Ezért fontosak azok az egységek, mint család, lakókörnyezet, nemzet, vallás.
    Láthatóan ezeket is célozza lerombolni a modernség, a liberalizmus a többi identitással és hagyomány maradvánnyal egyetemben.

    Én tradicionalistának vélem magamat, és eszerint tekintek a világra. A nacionalizmus, vagyis a nemzeti kérdés is az eredeti hagyományos értékrend, mondjuk a rendiség vagy kasztrendszer megdöntésére irányult, tehát számomra elvetendő lenne, ha lenne helyette jobb. Mára azt hiszem az egész világon visszafordíthatatlanul megszűnt bármiféle a még szakralitás talapzatán álló hierarchia, vagyis a társadalmakban nem jut kifejezésre az emberek közötti lényegi, szellemi különbség. Emiatt elfogadható a nivellált közösségbe vetett hit, vagyis a nacionalista gondolkodás, bár mindig érdemes utalni egy elit kiemelkedésének igényére, amihez itt az sg-n nem szokott eljutni egy beszélgetés, mert - valószínűleg készakarva (nálad bizonyosan) - sokan félreértik már az első mondatokat is, és annak tisztázására megy el sok hozzászólás.

    Az eredeti meghatározás szerint pedig mindenki baloldali, aki nem monarchia-párti, vagyis nem tradicionalista. Így baloldali a náci vagyis nemzeti-szocialista eszme is, és ezen nincs is semmi meglepő, hiszen politikailag is sok közös van a klasszikus vagy éppen a modern (és igazi) szocialista vonulattal.
    Ezért nevezik a tradicionalistákat sokszor ultra-jobboldalinak, mert ők mindentől jobbra vannak politikai értelemben.
    Az egy másik dolog, hogy pl. hazánkban a szocialista párt egyáltalán nem szocialista, a liberális egyáltalán nem liberális, legalábbis nem követi konzekvensen az elveit stb. A liberalizmus végső soron önmagát cáfolja, ahogy pl. az igazi demokrácia is.
    Olyan nem lehetséges, hogy demokrácia, mert minél inkább annak próbálunk megfeleltetni egy társadalmi rendszert, az annál inkább távolodik attól. Ugyanis nem meritokratikus, hanem a szónoki képességre, azzal a laikus tömeget meggyőzésre alapozó.
    Persze jól csengő szavak, csak úgy, mint a "szabadság", de a szabadság valójában szabadosság és a szabadkőműves szervezés alatt kivívott forradalmak nyomán "polgárokká" vált csőcseléknek fogalma sincs, mitől lennének szabadok, csupán elvesztéttek a mindennemű rendet maguk körül és leginkább Istentől távolodtak el, mert a szabadság címszó alatt valójában az isteni rend és a vallások kötődésének szabályrendszerétől függetlenedik a már individuális identitás, akinek az ego fontosabb, mint Isten vagy a saját szellemisége (pneuma).

    Folytatnám tovább is, de gondolom az eddigiekkel sem értesz egyet és nem is érdekel tovább... :-)



    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.03.07. 16:54:44