• bundasjezus
    #115
    "Ehhez ismerni kellene az árakat, hogy ilyet kijelents. Ha tételesen végigmennék a pontokon, rájönnél, hogy nem egy, és nem két ember rendelkezik ennél nagyságrendekkel nagyobb összeggel."

    Egészen pontosan csillagászati az ára. Tanulmányozd egyes űreszközök fejlesztési költségeit. A holdjáró kifejlesztése, amit az Apollo programban használtak, 1971-ben 38 millió dollárba került, mai értéken ez 224 millió dollárnak felel meg. A Mars-utazáshoz/kolonizáláshoz pedig rengeteg mindent ki kell még fejleszteni és ezért lesz irtózatosan drága.

    "Példának okáért a SETI kutatásra, több száz millió dollárt költöttek már, volt olyan milliárdos aki egy összegben 100 millió dollárt. Pedig a SETI aztán nagyon nem hoz gazdasági hasznot neki, a büdös életben."

    A SETI pont egy olyan kutatás, ami ha bejön és sikerül idegen civilizációk jeleit fognunk, akkor az az emberiség történelmének legnagyobb felfedezése lesz. Ebből a szempontból a 100 millió dollár aprópénz és nincs az ablakon kidobva. A támogató milliárdosnak pedig akkor hoz majd hasznot, ha sikerül jeleket fognunk és az ő neve lesz majd folyton megemlítve, mint aki az eredményhez nagy mértékben hozzájárult és nélküle ez nem jöhetett volna létre.