• NEXUS6
    #91
    "Nem szignifikáns 2 ország, amelyek ráadásul az 1900-as években ugyanúgy szenet égettek."
    Szerinted ezt hogy értettem: "Szóval vannak azért különböző megoldások, természetesen az égés által termelt hőnek van a legnagyobb jelentősége."?

    "Szántóföldek mindig is voltak, csak a szénhidrogének megjelenése után egységnyi terület sokkal nagyobb termést hozott, sokkal kevesebb befektetett emberi munkával. Lehetővé tette az iparosodást. Ez egyenesen együtt járt a co2 kibocsátásmegugrásával."
    A mezőgazdaságot már nem is akartam szóba hozni. Azonban ahogy azt Malthus már a XVIII. szd.ban megállapította, hogy a fejlődő országokban az erőforrások max számtani sorozat, még a népesség mértani sorozat szerint növekszenek, ergo a népesség növekedése jelentősen megköveltelte a megművelt területek növelését a termelékenység növekedésének ellenére.

    "CO2 hatása mondjuk 4 -5 fok lehet"
    "Ezt én nem tudom, nem vagyok klímakutató, de tegyük fel igaz, akkor is 4-5 fok globálisan az kurvasok."
    Az eredeti 33 fokból 4-5 fok a CO2 hatása. Persze sok ez is pláne, hogy milyen minimális fizikailag az amennyiség, ami egységnyi levegőben van. Azonban azt mondom, hogy másik 400 ppm már nem fog ekkora változást okozni.

    "Én inkább a szememnek hiszek, nem neked, már ne is haragudj. Az infrasugárzásnak a co2 olyan mintha hőszigetelnének. Infrakamerás felvételt erről már linkeltem, de ismét:

    https://www.youtube.com/watch?v=Ot5n9m4whaw"
    Őööö ezt szerintem már megtárgyaltuk, hogy miért hibás a kísérlet. Gyak egy hatásvadász módszer, amivel olyanokat lehet "csőbehúzni", aki nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak.
    Kérdés: Hány fokos a Föld felszíni átlaghőmérséklet, hány fokos a gyertya lángja? Melyiknél van inkább a CO2-nek elnyelési frekvencia csúcsa?
    Kérdés: Ahhoz, hogy a fenti kísérletet prezentáljuk a CO2 beadásával, a kamerát szélespektrumú érzékelésre, vagy az adott hőmérséklet CO2 elnyelési frekijére, szűrt érzékelésre kell beállítani?
    Kérdés (erősen segítő jellegű): Egy 600-1200 C fokos égésű gyertya sugárzásából a CO2 1,37 mikrométeres hullámhosszú egyik elnyelési frekire, ami olyan 700 C/1000K fokos feketetest sugárzás maximumának felel meg, leszűröm a sugárzást és demonstrálom ezen a frekin a CO2 elnyelését egy 70 cm-es csőben, az mennyire mérvadó egy 290 K földfelszíni teljes feketetest jellegű sugárzási spektrumot egy szűk frekin elnyelő kb 10,5 mikrométeres frekre nézve a földi légkör egészét tekintve?

    "a kipusztult növények magasabb albedojú felszínt hagyhatnak maguk után, ami visszahűti a felszínt"
    Pont ellentétesen. Az élő növényzet hűti a felszínt, ha nincs növényzet melegebb van.
    Azt azért szerintem elhiheted nekem, hogy a növények alján azért hűvös a föld, mert kellemesen párologtatnak, mint már írtam, és nem azért mert mondjuk magasabb a növény albedója egy sivataghoz képest.
    link