• Skylake
    #6
    Néhány apró fújás a VR / AR lufiba. Elképzelni sok minden lehet, ez is egy ilyen félhülye részvényest boldogító concept launch.

    Erre valósan körülbelül akkor lehet legfeljebb rátérni, amikor 5-ös szintű autonóm vezetést biztosító autók vannak tömegesen már az utakon, tehát az ezek irányításához kapcsolódó, minden tekintetben mission critical rendszerek úgy a járműveken belül, és azok között létrejöttek, ellenőrzötten, nagy biztonsággal működnek. A rendszerek többszörös, egymást átfedő védelmi mechanizmusokkal rendelkeznek, törésük gyakorlatilag lehetetlen (ilyen nem lesz, tehát itt bukik a dolog). Ekkor az user az autóban, igen, játszhat GTA on Go-t.

    Tekintettel arra, hogy egyre bonyolultabb kódokat készítünk, legyen szó bármilyen informatikai eszközről, valamint a feltárható hardver és szoftver-sebezhetőségek száma tendenciózusan növekszik, a piaci verseny az IT technológiák által meghatározott szegmensekben egyre erősebb, amely egyre nehezebbé teszi a szoftverkódok és hardverek működésének hiba és biztonsági célú ellenőrzését, nem tartom valószínűnek, hogy a "digitális vadnyugat" belátható idő alatt kinőjön arra, hogy az user használja a GTA on Go-t. Egyenlőre remekül lehet a jelenlegi félhülye önvezetőnek csúfolt rendszerekkel felszerelt autókat törni, és most derült ki például egy kapitális hiba a piacon lévő összes CPU-ban, de főleg Inteleket érintve. Ez utóbbi hogy jön ide? Számtalan ilyen szintű, meg ennél súlyosabb bug lesz a jövőben, minél jobban felpörög a fenti folyamat, annál több, és annál nagyobb következményekkel járó, ami egész IT ágazatoknak fogja betenni a brok*t, az önvezető autó hype-ot is beleértve. Az egész informatika jelen formájában egy nagy rakás sz*r, és alapvetően az internetet nem ilyen funkciók biztonságos megoldására hozták létre, ha a dolgok legtetejét nézem - így az is az. Ahogy minden mást is, ami ez alatt van.