• end3
    #10
    Nyugodt lehetsz, széles mozinéző tömegek is megunják és lejár a "Marvel-sablonok" ideje is. - Én, 20-30 hasonló film megtekintése után, még agymosásként is unom ezeket és már a következő "beharangozások" sem érdekelnek. Egyszerűen nincs bennük fantázia, - gépies, szinte ugyanazon 3D-s objektekre, animációs lehetőségekre épülő CGI.

    (A manga világa is sablonokra épül, de a rajzok szépsége, a figurák szerethetősége, a különösen kreatív fantáziaviláguk miatt az ember újra és újra "elcsábul" egyik-másik megtekintésére, és nem "üresedik ki" tőlük. (Ha már a színészektől függetlenül kéne "rajzstílus"-megoldásokat értékelni. A nyugati képregények világa stílusában és történetében is alapvetően primitiv, mint ahogyan a belőlük készült filmek sem lesznek nagyon mások.

    De még lehet az is, hogy akkor is jobban jártunk volna, ha a Marvel-világból készült filmek mind eredeti képregények stílusában készült rajzfilmek lennének. (A Disney döntése volt az élőszereplős megoldás. Nem hiszem, hogy annyira időtálló, "többször megtekintős" filmek lesznek ezek így.)

    A jól megválasztott főszereplő szupersztárok egyébként még elviselhetővé tehetnek egyet-egyet, - magyarán, van aki a "hátán elvisz" egy zömében "green"-vásznas filmet is. - (De ugye az nem Andrew Garfield v. Benedict Cumberbatch - Ő viszont, pl. piszok jó volt a "A fegyvertelen katona"-ban, az utóbbi meg a "Sherlock"-ban.)