• defiant9
    #99
    Az evolúció visszafelé nem tud haladni a fában, nem fogunk egysejtű DNS-ig degradálódni, azonban pl. mivel nincs szükségünk farokra ezért az elcsökevényesedhetett, láthatatlan.
    A delfin DNS-ének is része az első és a hátsó láb, az evolúció olyan kiegyszerűsítést nem tudott csinálni itt sem hogy kitörölje ezt, a hátsó lábat leíró információt ami az érdekesebb mert az némely delfinnél tényleg nem fejlődik ki csökevényes formában sem, de ettől a kód ott lappang ami leírja ezt.
    Olyan ez talán mint a törölj fájl ami a trashcan-ba került, látszólag nincs meg, de low level még ott van, bár az idők során egyre korruptabb lesz mert nem védi az evolúció az integritását (nem származik hátrány abból ha egy mutáció ezen a részen következik be mert inaktív), végül már csak a genetikusok látják meg benne a lábat. A lényegesebb az tényleg az hogy funkcionálisan egyszerűsödés viszont van.
    Tehát szvsz. abban is van igazság hogy az időskálán felrajzolható egy komplexitás irányába mutató trend, de az is igaz hogy funkcionalitás szintjén ez nem szükségszerű, ha visszaköltözik a deflin őse az óceánba akkor nem kell neki hátsó láb, ha meg két lábon kezdünk járni akkor nincs szükségünk farokra. Ergo egy ránézésre komplexebb forma helyett kapunk egy egyszerűbbet.