• defiant9
  #149
  "Nem származik egymásból, meg kell írni őket, ugyanis az objektumok nem szaporodnak! "
  Van egy objektum ami rendelkezik egy alap tulajdonsághalmazzal, Majd létrehozunk egy másikat, de azt nem újraírjuk 0-ról hanem vesszük az alapot és azt bővítjük,
  Van az ős tetrapod superclass, a kétéltűek sem 0-ból jönnek létre hanem az ős tetrapod osztály fejlődik tovább egy új ágon. Infomtaikában is megkapjuk az ős osztályt.

  Halmazelmélet szintjén valóban létre lehet hozni a kemény és a légyhéjú tojással szaporodó állatok csoportját és ezeket lehet származtatni a tojással szaporodó osztályból. Ezt ritkábban használják osztályozásra mert csak egy lazább kapcsolatot hordoz van nála egy sokkal erősebb is amelyek alapján minden faj elhelyezhető a nagy evolúciós fában, keménység alapján csak egy lapos egy szintű fa építhető kevés egyeddel. De természetesen program osztályokat is rá lehet húzni, csak az is egy ugyanilyen lapos struktúra lenne.

  "Másképpen dolgozik. Ez jó. Viszont most adtál igazat, és bizonyítottad be, hogy érted miről beszélek."
  Én végig tudom miről beszélsz.
  Van egy kiinduló adathalmaz és egy eredmény adathalmaz. Ez igaz genetikai és programkódra is.
  Az a módszer ami alapján transzformálódik az egyik kód a másikba az olyan szempontból kevésbé fontos hogy maga a kiinduló halmaz komplexitása hordoz egy olyan korlátot amit egyik módszer sem tud megkerülni. Ha nagyon akarja a programozó is csinálhatja azt hogy átír valamit, megnézi az eredményt majd ha nem az amit szeretne akkor újra kezdi. (Ez egyébkét nem is annyira ritka amikor az embernek odavágják valaki más kódját hogy na akkor az lenne az igény hogy csináljon mást. Ilyenkor nem hatékony felszívni az egész működési logikát hanem csak a legkevesebb beavatkozással csinálunk valamit ami akár eredményre is vezethet.) Tökéletes analógia nincs, itt is meglesz az lényegi különbség hogy a biológia az full random módosít bele, az ember legalábbis ötletszerűen. A neurális hálózatok 'felprogramozódása' ami sokkal közelebb áll a természet 'brute force' módszeréhez. Bár kétség kívül némely programozó is csak próbálkozik aztán a tesztelőkre bízza hogy szóljanak ha nem jó. Lehet csak megelőzték a korukat ezzel a módszerrel:)