• Sequoyah
  #123
  tényleges funkcionálisan elveszíthetnek komponenseket, erre hoztam példát, de olyat is, ahol a DNS szám csökkent.

  Azt nem tagadom hogy vannak peldak a minden szempontbol valo egyszerusodesre, de a komplexitasnovekedesre tobb pelda van.
  Neha teljesen eltunik egy szerv/DNS darab, de altalaban ottmarad csokevenyesen, vagy funkciot valt. Mindketto jelen van, de utobbi tulsulyban. Igy ha megnezed az atlagos komplexitast 300millio, 100millio eve es most, megiscsak kirajzolodik egy trend. Persze ez nem jar egyutt a tulelokepesseg novekedesevel, nem biztos hogy a mai elovileg tobb mindent tul tudna elni, mint a 100 millio evvel ezelotti.

  az egysejtűből sem lesz ember, ha százmillió évet vársz, ugyanis az embert az evolúciós véletlenek milliói alakított ki olyanná, amilyenek vagyunk

  Ezt fogalmazd at legyszi, mert igy onellentmondas. Egysejtubol lett vegul az ember, evoluciok veletlenek millio soran, 1 milliard ev alatt, olyan lepesek soran, mint pl tobbsejtes teleppe szervezodes. Szoval valamelyikunk (vagy mindannyiunk) valamit felreert a masik mondataibol:)
  Tobbsejtes telep nem igazan tud felbomlani mar egysejtuek kulonallo egyedeire, mert mar egymastol fuggenek, es kihalnanak kulon.