• inkvisitor
    #4
    Tüneti kezelés?
    A ráknál nem a tüneteket enyhítik, azokkal csak annyira foglalkoznak, hogy a páciens életben maradjon. A rákkezelések kivétel nélkül a rákos sejtek kiirtsára törekednek minél nagyobb hatásfokkal. Ennél célzottabb kezelés nehezen lehetséges.
    A probléma ott van, hogy a rákos sejtek teljesen elvesztik a kontrollt a genetikai javító rendszerük felett is. Ezért nagyobb daganatok esetében a ráksejtek genetikai változatossága is nagy. Akadnak közöttük olyanok, amik nem gyorsan, hanem épenhogy lassan szaporodnak, ezért kevésbé érzékenyek a rákgyógyszerekre. Ezek elvándorolva tumortól, lassan vegetálnak, alig-alig szaporodva, míg egyszer a gyenge genetikai másolódás miatt ismét beüt a szpídes generációs és villámgyorsan terjedni kezd. Ekkor mondják azt, hogy a rák visszatért. A kemoterápia pedig ezekre a gyors sejtekre működik igazán.
    A nyirokrendszer meg egy olyan hely, ahol évtizedekig elélő sejttípusok laknak, mint pl az immunrendszer vezérsejtjei, amik "emlékeznek" az évtizedekkel korábbi fertőzésekre és a szükséges ellenanyagokra, garantálva az élethosszig tartó immunitást. Ha egy lassú sejtnek sikerül ide befészkelni magát úgy, hogy nem veszik észre a fehérvérsejtek, itt ellehet sokáig és hozzáférése lesz az egész testhez.