hawkie22#37
Én elég sokat utazom (évi 35000km+), külföldön, lakóhelyemtöl távol, ügyeletbe. Namost egyáltalán nem lenne kedvem egy 24-48 órás ügyelet után még arra várni reggel, hogy megérkezzen egy ilyen "bérautó".
Tömegközlekedés nálam nem játszik, mivel az ügyeleti helyek általában kisvárosokban vagy akár falvakban vannak, ahol a tömegközlekedéssel csak nagyon körülményesen/sokkal több idö alatt jut el az ember. Azért nagyon nem mindegy, hogy megérkezem saját autóval 1-1,5 órás utazás után és idöben leváltom a kollégámat vagy esetleg mondjuk vonattal/busszal 2 vagy több óráig tart az út és esetleg még kések is.
Inkább a saját autó. Mint itt többen is mondták már elöttem, ebböl nem egyhamar lesz valami, illetve tényleg nem tudhatod, ki ült elötted az autóban. Saját autóban tudom, mi van, mivel kentem össze, én takarítom, én javíttatom, stb.
Mi van pl., ha útközben lerobban? Azt se tudod rosszabb esetben, kit hívj, meddig kell várnod, stb. Az elmúlt kb. 10 évben egy kezemen meg tudom számolni, mikor használtam taxit vagy tömegközlekedést. Elég is volt belöle tapasztalatok alapján.
A cikkben említett 5000€ spórolás évente meg szerintem egy picit túlzás, inkább olyan 2-3000€ lesz az, ami havi szintre lebontva kb. 240€, ezt egy kis spórolással bérautó nélkül is össze lehet hozni. Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2017.10.24. 15:18:02