• xrt
    #140
    ""ha egy művészeti termék neve akkor általában, ha egy egyedi találmány neve akkor is, ha fantázianév akkor is, stb, de összefoglaló kifejezésnél sosem"

    Semmiféle ilyen szabály nincs. A szabály egyértelmű."

    No ne haragudj, de van! Ált. iskola alsó tagozatában tanítják nyelvtanórán, remélem azért megvan neked a négy általános mert akkor ezt tudnod kéne....
    :És most ismét felteszem a kérdést (selejtes magyarsággal): magyar vagy-e???


    "... Felesleges pattogni ezen. Az, hogy neked személy szerint nem tetszik az stilisztika maximum, de nem nyelvtani helytelenség. ...."

    "stilisztika" miről beszélsz???? A magyar nyelvnek meg vannak a saját szabályrendszere. ha nem ismered akkor az nagyon durva hogy ilyen felvetésekkel vitatkozol!



    "...Ott van tisztán és világosan leírva, hogy van lehetőség rá. Felesleges pattogni ezen. ..."

    Nos az általános suliban az első osztályokban főleg helyesen tanítják írni a diákokat. Már írtam, keresd meg valamelyik régi tanárodat, majd kiokosít megint.
    (Természetesen ott van a CAPS-LOCK MEG A SHIFT, persze hogy lehetőség van rá, de ettől még a magyar helyesírási szokások szerin nem helyes.)


    "Szemmel láthatóan a tipikus fórumtroll hozáállást követed, hogyha kiderül, hogy nincs igazad, akkor is terelsz, meg belemagyarázol, hogy szerinted nem úgy van, holott a tévedést el kéne ismerni és mindenki lapozna."

    Miben nincs igazam? mert ugye én idéztem a kérdezett szavak idézetét, eljutottam oda hogy már meg van a fényképe, ha majd Irasidus vagy akár te végre leírja miért és mit nem értek ezeken a szavakon!