• Szefmester
    #116
    Neked nem fáj az hogy szembemész a természettel? Tudod.. idejössz, lehülyézel mindenkit amiért nem hisznek a homeopátiában, majd jössz támadólag az egészséges életmóddal, és azzal hogy hülye aki nem vega... Persze hogy hülye.. hiszen az ember nem mindenevő hanem növényevő csak olyan buták vagyunk hogy néha a móka kedvéért szívószállal fogyasztunk el egy nyers disznót is... Kb ez a kép élhet a fejedben a többi emberről, ha komolyan itt a húsból kisül a vitamin szarsággal jössz.. mintha mást nem is enne a húson kívül aki nem vega... A vicc az hogy ha nem lenne globalizáció akkor az összes vega haldokolna. Miért? Mert 3-4 kontinensről kell alsó hangon összeválogatnia a növényeket hogy MINDEN tápanyagot a szervezetébe vihessen. Kell egy kis gyümölcs délkelet ázsiából az X vitamin miat, kell egy kazal szalma afrikából az Y fehérjéért, és kell némi igazi európai paradicsom a végére.. ohh várjunk csak.. a paradicsom nem is őshonos errefelé...
    De sebaj, hülyék vagyunk.

    Aztán jössz itt a tudományban hinni kell baromsággal. Nem, a tudományokban nem hinni kell... a tudósoknak kell hinni, hogy nem a hírnévre mennek, és valóban mindent úgy számoltak ki ahogy kell. Ennyit "kell" csak hinned a tudományos világban. Vagy nem hiszel a gravitációban ha nem igazolod azt nap mint nap reggelente? (túlzás volt, hogy felfogd mire célzok... ne reagálj rá csak úgy)
    Az alap tudományos tények régóta bizonyítottak, és a modern világ tudósai csak ezeket a bizonyításokat finomhangolják, és kombinálják újra meg újra.

    Ha van diplomád, és műszaki, akkor azt hiszem tanulnod kellett olyasmi kifejezésekről hogy hipotézis, elmélet, bizonyítás. Amit a legtöbben kevernek, és elkezdenek felhozni a tudományos világgal szemben az mind mind csak hipotézis, és pár kósza elmélet. A bizonyított dolgokat nem kérdőjelezed meg, mert bizonyítva van. A bizonyítás lényege pedig ugyebár, hogy ha többször megismétled, több helyen és időben de ugyanazon körülmények között, akkor ugyanazt az eredményt fogod kapni.

    Na most, a homeopátiások azt állítják, hogy a vasgolyó amit leejtesz az nem pattan egy picit és kész, hanem azt mondják " a vasgolyó egyre nagyobbat pattogva el fog repülni, és minél alacsonyabbról ejted, annál gyorsabban repül majd el". ;)

    Neked is leírom: A csúnya gonosz gyógyszergyárak a pénzünkre mennek.. igen, ez így is van. De hogy ne hatnának azt cáfolom, mert köszönhetem az életem a csúnya bogyóiknak. A homeopátiás vacakok, amikben semmi hatóanyag (tudod.. mint grillezett húsban a B12 vitamin, csak még kevesebb), furcsa módon drágábbak, mint azok a szerek amiket vegyészeknek elő kell állítaniuk, a lehető legolcsóbban.
    Érted a paradoxont? A csúf gyógyszermultik legyártanak neked valami hasfogót hogy ne fosd le a bokád reggelente... erre jön a homeopátiás cég, vesz egy pirulányi hashajtót és feloldja egy hangár méretű medencében, majd egy egy cseppjét kombinálja valami szilárd hordozóanyaggal.. te meg örülsz a természetes hatóanyagnak (ami eredendően pont hogy hashajtó lenne..).

    Attól hogy diplomás vagy, még nem kéne luxusnak lennie a gondolkozásnak... az meg hogy programozó is vagy már csak a hab a szégyen tortáján...

    ui.: Programozóként meg telehányni a fórumot Caps lock ON állapotban, mindent igazol a tudásszintedről, és gondolatvilágodról.
    Utoljára szerkesztette: Szefmester, 2017.09.27. 08:50:59