• Irasidus
    #22
    "Tele _lehet_, nem tudni, odamennek megnézik. A feltételezés szerint egy korábbi bolygó olvadt, majd megszilárdult magjáról beszélünk, ezek alapján én nem szétesős jég-por aszteroidát/üstököst vízíonálok."

    Dehogy beszélünk egy korábbi bolygóról, erről csak te beszélsz. Másrészt, nem szétesésről beszéltem, hanem a tömörségéről, aranyapám! Jó lenne értelmezni is amit mondok, mert borzasztó gusztustalan stílus ez a folytonos mellébeszélésed, és kiforgatásod.

    "Hogyne lenne összefüggés a tömeg és a pattanás köz, nyilván feltételezve hogy a tömeg tömör és a felszín/tömeg aránya kicsi. Egy ekkora tehetetlen tömeget nem képes egy relatíve vékony és ritkás légkör pályamódosításra késztetni, ha ennyi gyakorlati érzéketek sincs ennek megítélésre akkor gond van."

    A beesési szögtől függ. A Földnek tudtommal nem vékony és nem ritka a légköre, megint mellébeszélsz. Tudod mennyire dühítő ez? Gondolom ezért csinálod, igaz?

    "Az erő pongyola kifejezés, nem az számít hanem az energia. Ja hogy ment..., eleve azzal nyitottam hogy megadtam a hozzávetőleges energiaszükségletet amivel 17km/s-ről úgy 30 közelébe lehet tolni. Írtam hogy abban nincs benne a hajtómű hatásfoka, de annak sincs igazán jelentősége hogy 100 milla vagy 200 vagy akár egy nagyságrendnyi hiba van benne, a mai űrtechnika számára elképzelhetetlenül sok energia ez. "

    Tehát nem tudod kiszámolni. Maradjunk ennyiben. Köszi.