Egosoft X4
  • TokraFan
    #6301
    Picit -de tényleg csak picit, mert egyébként felhasználóként jogosan várod el, h ogy működjön a program-, de meg kell védenem a programozókat. Fiammal beszélgettem erről már többször, aki programozó. A többszálon futás megvalósítása nem olyan egyszerű, mint azt mi elképzeljük, hogy akkor mittomén kipörög az egyik mag 100%-ra, és valamilyen algoritmus azt majd szépen "elosztja" a többi magra és mindenki boldog. Nagyon bonyolult megoldani, a skálázódást pláne. Persze ez minket vevőként/felhasználóként nem kell, hogy érdekeljen, de ha már tényekről beszélünk, akkor vegyük hozzá azt is, hogy ez egy nagyon kicsi cég és én már azon is csodálkozom, hogy az egy szem játékuk kitermel annyi bevételt, amiből egyáltalán meg tudnak élni. Az engine-t újraírni szerintem akkora meló, hogy arra itt nincs erőforrás. Más volt a helyzet a BTF-nél, de itt az X4 már annyira bonyolult lett, hogy ezzel a motorral esélytelen jobban megoldani, újat meg nem tudnak írni. Nem tudom, egy Unreal 4 vagy más motor mennyire lenne alkalmas arra, holgy leváltsák a jelenlegit, de gyanítom még nagyobb meló lenne átírni az egészet egy új motor alá, nem beszélve arról, hogy nincs benne rutinjuk, gyakorlatuk. Fel lehetne készíteni őket, de az is idő+pénz, és akkor még csak ott tartanak, hogy értik az új motort, de az "X5"-ből még egy sor kódot sem írtak meg.
    Az Ego szerintem belekényelmesedett ebbe a sorozatba, nem igazán fejlődtek, nem modernizáltak, csak javítottak a grafikán meg pár dolgon, de az alap motor kvázi ugyanaz mint a BTF alatt volt. Ez pedig ma már kevés. Ha kiadtak volna más játékokat is, amiből lehetne ezt finanszírozni, vagy más módon fejlődtek volna, akkor látnék esélyt a kiútra ebből a helyzetből, de ha minden marad így, akkor nem tudom mi lesz velük.

    Egyébként a kérdőíven sajnos nem kérdeztek az UI-ról, pedig sajnos az X4 UI szerintem a játékipar legrosszabbja amit valaha kiadtak. Ennyire logikátlan és átláthatatlan, minden kreativitást és ésszerű tervezést mellőző UI-t én még nem láttam. Megszokjuk, elfogadjuk, de a jótól és használhatótól fényévekre van. Én már annak is örülnék, ha felvennének végre egy rendes UI tervezőt, mert a jelenlegit szerintem programozók rakták össze, akiknek ez nem megy.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2022.12.04. 02:40:06