Egosoft X4
  • RJoco
    #6298
    Ne vicceljünk már!
    Ez egy relatív elég régi játék. De az 5950X-emet simán meg tudja enni reggelire és még kér.
    Itt nincs optimalizációra lehetőség.
    Új motor kell alá, ami nem csak másfél magot kezel, hanem mindahányat. Ennyi.
    VGA-val max annyit tudsz nyerni, hogy a lövéseknél nem fog akadni a játék.
    Itt nem 1-2000 hajót kell lekezelnie a játéknak, hanem majd 10 ezret!
    A nagy komplexek inkább segítenek, mint gondot okoznak. A sok kis specializált állomással van a gond. Ahhoz, hogy működjenek, mindegyikhez kell hajó. Legalább egy, de jobb, ha több. Most meg van egy nagy komplexem (3 vagy 4), hozzárendelve 100 bányásszal (300 vagy 400) és megspóroltam a szállítókat. Mert a termeléshez kellenek a bányászok, azon nem lehet spórolni.

    @kisviku: Szerintem nem tudnak ehhez motort venni, mert ilyen motor nincs. Egy élő, lélegző univerzumot szimulálnak le. Minden egyes hajónak megvan az útja és feladata. Itt nincs olyan, hogy, ha nem látod, akkor eltűnik vagy ott terem máshol. Valós időben megy az egész.
    A közeledben lévőknek nem csak a feladatát szimulálják le, de a testét is, a fegyverzetét. Minden egyes kilőtt golyó le van szimulálva. Az útja, becsapódása vagy, ha épp mellé ment. Sőt, a tornyok mozgását is figyelembe kell venni. Ha nem vagy ott, akkor persze minden csak a matekon múlik. Ezért egyszerűbb flottával OOS harcolni.
    Emlékszem mikor az X3-ban úgy lehetett legyőzni egy K-t, hogy a proci nem bírta a számolást, így a K lövedékeinek a nagyját eltüntette és azok meg sem érkeztek hozzám. De az én hajóm lövedékeit is eltüntette, csak annyit nem. Az XTM Terrán csatája diavetítés volt.