Egosoft X4
  • RJoco
    #6255
    A padláson van TT-s cucc. Vagy 5 mozdony, rahedli sín, váltók, egy-két épület. A sín már rendesen rozsdás, a mozdonyok szerintem még működnek. A nagy bajom mindig is az volt vele, hogy nincs helyem. Talán ez a szerencsém is. Ehhez képest a legó olcsóbb és kevesebb helyet igényel.

    A járőr hajóknak lenne értelme, ha jól működnének.
    Egy hajógyárnak van legalább 100 L-es bányásza. És van legalább 3 hajógyáram. Ha ehhez még hozzárendelek 4-5 kis vackot... Arról nem is beszélve, ha a kis vackok vannak megtámadva, akkor pikk-pakk elhullanak, mert egymást már nem védik. Mondjuk L-es bányásznak a Kha'ak olyan, mint a szúnyog. Idegesítő, de nem veszélyes. Bányászt még kalóz nem támadott meg.

    Nem tudom, mi van nálad a Xenonokkal. Lehet, hogy megint erősítettek? Ez István szakterülete. Nálam csaknem kihaltak.
    A Split-eknél szerezd be a Rattlesnake-et. Azokkal gond nélkül lehet irtani őket. Van 6 baromi erős ágyú az elején. Szép kényelmesen egy hajógyárat is ki lehet vele lőni. Egyedül. Bár én Xenon-okat intéztem Nemezissel is. Feltettem rá 5 Plazmát, aztán hadszóljon. Ha OOF-ben tolod, akkor a Pulse a legtutibb fegyver. Ha te mész, akkor részemről a ratatát (Gattling Gun talán?) szeretem. Az gyorsabb. Nagy objektumok ellen viszont a plazma a jó.
    A spliteknek van egy Dragon nevű hajójuk. Ez olyan, mint a Nemezis, csak 6 fegyver felfüggesztéssel az elején, nem 5-tel. Ez a kedvencem, ha M-es hajóról van szó. Rengeteget harcoltam vele.
    Illetve, ha jól néztem, akkor a Terrán DLC-t vetted még meg. A terrán hajók, fegyverzetük, pajzsuk szerintem durvább, mint a spliteké. Viszont megépíteni őket sem piskóta, olyan anyagigényük van a terrán moduloknak. De egy jól működő vállalkozásban nem lehet ezzel gond.
    A jó, hogy a felszerelést lehet keverni. Csörgőre terrán pajzs, nagyon tuti. Viszont az L-es hajók Main ágyúhelyeibe csak azt lehet tenni, ami oda való. Tehát tehetsz L-es terrán turret-et a split hajóra, de a main helyre nem teheted fel a terrán fő fegyverét, csak a splitét. Ez minden fajnál így van. Viszont a leggyorsabb tornyuk az argonoknak van.

    Az IS, OOS már réges rég jelen van az X-ekben. Legalábbis X3-ban is benne volt.
    Ha ott vagy, akkor számít a grafika, hol találod el, mennyit viszel be. Ha nem vagy ott, akkor nincs grafika, így minden lövés talál és csak a számok döntenek. Kinek van jobb, gyorsabb fegyverzete, több hajója. Se manőverezés, se semmi.

    Így is vannak nagy hülyeségek. Ráküldök 10 csörgőt egy állomásra, aztán az egyik valamiért beúszik alá, míg a többi megáll ott, ahonnan a fő ágyúval már tudják lőni. Általában ilyenkor ők nem sérülnek, mert túl messze vannak. Az az egy szem hülye meg bekapja az összes találatot. Gyakran ott is marad. Ezért jobb 20 hajót küldeni. Nagyobb az esély, hogy kilövik az állomást, mielőtt ő lőné ki az idiótát.