Egosoft X4
  • RJoco
    #4605
    Nálam nagyon ritkán jelöl ki hajón lévő dolgot.
    Az egeres is érdekes, néha bugos. Van, hogy karikát mutat kurzor helyett, de mikor a torony fölé viszem, akkor meg kurzorra vált.
    Mindegy, így is jól használható.

    A mass belenagyít a képbe, de nincs esélyed sokat korrigálni vagy egyebek.
    Amikor lenyomod a tűz gombot, akkor nagyít, mikor felengeded, akkor lő.
    Szerintem ezt nagyon bénára csinálták meg. Nagyon hiányzik a Reunion kamera közelítős megoldása. Nem is értem, hogy miért vették ki.
    Az is kicsit zavaró, hogy a részletességet nem lehet feljebb állítani. Pl. kb. 3 km-ről látom a tornyokat az állomáson. Addig csak az alap felszín van, még csak folt sincs, hogy ott lenne valami.
    Minden bizonnyal teljesítménybeli megfontolások miatt van így és nem is várhatom el a fejlesztőktől, hogy egy bugos játékban egy ilyent is megoldjanak. Na mindegy.
    Amúgy lecseréltem a Mass-t Plasma-ra, Max sebzés tuningot kaptak (Annihilator?).
    3 lövésből elintéz 1 L-es tornyot teljes pajzzsal. Egy S-t egy lövésből kilő. Azért a 6 ágyú...
    Viszont egymás után max 2 lőhetek, aztán várnom kell egy kicsit, különben a 3. lövésnél túlmelegszik és meg kell várnom, míg majdnem teljesen visszahűl.
    Nem mozgó célpont ellen vagy nagyon közelre ideális.

    Nem volt egyszerű, de a Matrix 9-et is sikerült kitakarítanom. 6 hajóval, mert 2 elhullott a hajógyáruknál. Még van egy Xenonok által uralt rendszer, azt elintézem, és akkor az FRF Split térség környékén nem lesznek. Mondjuk ide már jött 4 extra csörgő.
    A Split flotta kész, már csak szállításra vár.

    A flotta formációja sokat számít. Átállítottam és most nem csinálna akkora ostobaságot, mint korábban. Szépen távolról képesek osztani. Bár azért így is előfordul, hogy 1-1 hajó bemegy az állomás alá, ilyenkor kapja az M-es tornyokból az áldást.
    Ezért kell már a támadás előtt leszednem az L-es tornyokat.

    Jah, és a kis hamisak a hajógyáraikra argon védelmi korongot és hidat tettek.
    A Xenon dokk másképp néz ki, mint a "norma", de megfelelő védelmi pontokat és hajógyári modulokat már nem voltak képesek kidolgozni. Raktárból sem láttam még olyat, amit ők használnak. És az L alakú védelmi moduljaik sem rosszak, bár kevés a nagy torony hely.
    Szóval eléggé félkész benyomást kelt.