Egosoft X4
  • Jóózsf István #2605
    Kedvenc elfoglaltságomat űzöm épp: Mivel lehetetlen elegendő Claytronic-ot gyártani, gondoltam építek egy új, mégnagyobb tüzép-et. (a mostani 20 Ct gyáregységből és a hozzátartozó kiszolgálóegységekből áll.
    Tehát ott tartok, hogy állok az építkezés mellett és SETA-val figyelem, ahogy a szorgos hangyák összehordják a gyárat. Közben kapom az üzeneteket... PL: "Az Ilonkámat lelőtték..." Mi van? Azt meg hogy?
    ...Trinity sanctum 3-ban. Az önellátó hajógyár közelében zajlik az élet. Sima paranid felségterület, de a HOP a legnagyobb megrendelőm. Ez minden hajógyáramnál így van. Természetesen osztják egymást. Eddig ebből nem is volt gond, de mostanában, (talán a 3.0 hozadéka) valahogy a Paranidok (háziak) ellenségessé válnak...
    Mindegy. Visszatöltöm, (Mert Icuból csak egy van és már nem is lehet szerezni, mert kijavították a hibát, amivel erre mód volt.) odarohanok, hogy az esetleges félreértést elsikáljam, de természetesen így már másképp osztja a lapokat a játék. Mindegy. Tovább. Visszamegyek az építkezéshez, félóra múlva megint "Icu halott" Most egy hat perccel azelőtti mentést töltöttem vissza. Skera a helyszínre... Nemhogy megmerénylik a nőszemélyt, de egy százaléknyi pajzsveszteség nélkül lövi porrá a bántalmazó Odüsszeuszt! Ez hogy a nuniba lehet? Most akkor úgy van, hogy OOS "gyenge" a Xenon I, IS meg sebezhetetlen? Pont fordítva gondolnám!
    A helyzetet úgy oldottam meg; Mivel az Icu a szektort védte, így áthelyeztem egy másikba, parkolópályára.
    Vissza az építkezéshez. Üzenet: "A Triniti... K-atalin-t lelőtték" Naelmészteadurcaanyádba! Katus a zónában levő hajógyárat védte. Ezt már nem töltöttem vissza, mart "K"-ból van pár. Viszont kivontam az összes hadihajót a zónából, hátha erőfitoktatásból ugranak össze. Jó, tovább.... "A triniti... egy bányászhajó... HÁTILYENNINCS!!! Nézem a térképen: Egy rendőr lövi a az összes bányászt és egy PAR nemezis segít neki. "Akkor esetleg tiltott áru lenne náluk?" Odateleportáltam mindegyik bányászra és elhoztam a "hátizsákokat". Még mindig lövi! Jó akkor mínusz egy reput megér... Halál a túlbuzgó gyökérre! Most itt tartunk. Végkövetkeztetés nincs. De ha ez így megy tovább, leigázom az egész fajt, azt pisloghatnak. Úgysincs kire lőnöm, amióta a Xenonokkal elbántak. Mert bár a 3.0 valóban segítette rajtuk, de csak lassan valósághűen tudnak visszaerősödni.
    Figyelem őket "nap, mint nap". IP kamerákat telepítettem két megmaradt rezervátumukba!

    Szóval, ha valami hasonlót tapasztaltok, ne lepődjetek meg!

    Más: Az EC gyáregységet megint gyengítették (A többi egység energiaigényét növelték, így a termékek gyártásához több EC kell) Ezt a 2.60-ban állították be. Akkor okoztak is némi gondot nálam, mert az összes komplexre, ami eddig el volt egy napelemmel, telepíthettem még hármat-négyet! De most megint rácsavartak. (plusz egy - kettő)
    Van más termék is..., de abban egyelőre nem vagyok biztos.