• kvp
    #5
    Az usa-ban ketfele infrastrukturarol van szo. Fizikai es digitalis. A problema a fizikaival van, mivel szinte mindent a new deal idejen a 2. vilaghaboru elott vagy az 50-es evekben epitettek, azota komoly infrastrukturalis beruhazas csak varosi szinten volt, mig a megyei/allami/szovetsegi szintu elemeket max. szinten tartottak vagy ott sem.

    Az, hogy infromatikaval akarjak megoldani a lassan leszakado hidak problemajat, kb. a hidleszakadas jelzo app-ig juthat. A felso kepen az eloterben egyebkent a San Francisco-ban kicserelt east Bay bridge lathato, a regi hid meg meglevo darabjaival balra es az uj hiddal jobra. (ez volt ami mar reszben leszakadt egyszer es nem akartak megvarni amig legkozelebb teljesen bedol az obolbe)

    Szoval nem az inforatikai rendszerek fejlesztese fogja megoldani a fizikai infrastruktura cserejet es amig a kertvarosi modellt nem valtoztatjak meg es allnak at az azsiaban megszokott lako felhokarcolos varosmodellre, addig az infromatikai infrastruktura koltsege sem szorithato le annyira, hogy az azsiaban megszokott szinvonalat nyujtsak elerheto aron. Ezt viszont (marmint a kertvarosi 'amerikai alom' gazdasagi fenntarthatatlansagat) nem fogjak egyhamar beismerni.