• Irasidus
    #21
    A vízpára 99%- a troposzféra földközeli részében található, de ez elég arra, hogy a mikrohullámok terjedését befolyásolja. Ez nem vélemény, hanem fizikai tény, mérési eredmény. Másrészt a légköri páratartalom nem egyenletes, így a távolság helyett a légköri páratartalom aktuális telítettségéről kellene beszélni, ami függ az időjárástól, az évszaktól, az éghajlati övezettől, sőt még a napszaktól is, és még kismillió dologtól. Nem véletlen, hogy ezeket a vevőállomásokat sivatagba tervezik.


    De mint említettem volt, nem csak a légköri páratartalom befolyásolja a mikrohullámok terjedését, hanem az úgynevezett troposcatter (troposzférikus hatás), amiben a vízgőz mellet a por és az oxigén is szórja, visszaveri, polarizálja stb. a mikrohullámokat és végére hagytam, hogy maga az ionoszféra is!

    "Az előnye a Földi rendszerekkel szembem hogy 99,8%-os rendelkezésre állást biztosít, éjjel nappal és kiküszöböli minden megújúló energia átkát"

    Bocsánat, de arról hallottál-e már, hogy a Föld forog? Csak mert ha napelem állandóan a Nap irányában van, akkor a vevőállomás kiforog alóla, ha meg goszinkron pályán van, akkor éjszak nem biztosít energiát.

    "A napenergia már most is versenyképes lehetne , legalább a trópusi, szubtrópusi övezetekben, de borzasztó méretü tároló rendszereket igényelne hogy kisimítsák az ígények és a rendelkezésre állás közötti szakadékot. "

    Ez egy más téma lenne, hogy mennyire versenyképes a napenergia. Viszont, az egy érdekes tény, hogy a Föld államai nem a szubtropusi övezetben van, ahol nem éppen jó a politikai helyzet, másrészt ma az energiafüggetlenségre törekednek az országok, nem arra, hogy másik államtól függjenek! Ez egy utópia amiről te beszélsz, megvalósíthatatlan, és belátható időn belül nem következik be a boldog béke korszaka.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.05.16. 22:17:21