• gaszton421
    #10
    Egy pillanatig sem állítottam hogy felfelé kell hőpajzs, a hozzászóló akinek akire reagáltam az állította, erre reagáltam, azokról a hőpajzsokról beszéltem amit minden űrhajó magával cipel a felfelé vezető úton ha utána le akar jönni. mivel fent nincs olyan bolt ahol beszerezhető ezért vinnie kell magával, mivel felfelé vinni mindent drága ezért nem mindegy mennyire nehéz. szóval olyat kérsz rajtam számon amit egy pillanatig sem állítottam.

    ami a hőpajzs ősszeállítását illeti, megint ugyanabba a hibába esel mint amibe korábban, a Földön gyártott höpajzs gyártási technológiáját vetíted ki az űrbe, ott sem a minimális súly maximális hatékonysággal kapcsolatos feltételeket nem kell teljesíteni, bármiböl lehet hőpajzs ami elég szilárd és viszonylag rossz hövezető, lehet sokkal rosszabb ebből a szempontból mint a mostani Pica-x pajzsok, legfeljebb jóval vastagabbra építik, ha emiatt nehezebb lesz nem olyan nagy baj mert igazából a fémkivonás során keletkezett hulladékból készülhet. Ez az út járhatatlan ha a Földről induló és ide visszatérő űrhajó által használt pajzsnál mert itt mindent kívánt mechanikai és hőtechnikai paraméter mellett a tömeg a legfontosabb paraméter.
    Az általad emlegetett zártszelvényt pont meg lehet építeni emberi kéz nélkül is. A hozzá való technólógiat sem kell mind felcipelni mert ugyanúg low tech a nagy része mint az összes többinek. az egész koncepció lényege hogy mindent ami nagy nyersanyag és energiaígényú mint például a fémek és nyersanyagok kinyerése az fent készül, ami pedig inkább igényel bonyolult technólógiát de ugyanakkor kisebb tömegű azmenne Földről.

    ajánlanám John s. Lewis idevágó munkáit, az amazonon most is van fenn pár a vonatkozó témában (asteroid mining, mining the sky stb). de David S. Mckay is jópár tanulmányt és könyvet írt ebben a témában de Robert Zubrin száznál is több tanulmányából jó része ezzel foglalkozik. Miközben ezt a hozzászólást írtam és rákerestem a témára találtam pár olyan szerzőt akit eddig nem ismertem de neked köszönhetően most nekiállok és azt is átolvasom, neked ist ezt ajánlom.