• p4x
    #20
    "mi" sokkal durvábban raboljuk az ő erőforrásaikat, mert pl. elég nagy területen európai/amerikai/kínai "telepesek" dolgoztatják éhbérért embertelen körülmények között őket és termelnek mindenféle mezőgazdasági terméket, babtól a rózsáig. Bányászat, kőolaj kitermelés, estig lehetne sorolni, hogy mi mindent hozunk ki a csóró országokból csak azért, hogy jobban éljünk, mert "nincs pénzünk" kifizetni egy magasabb árat amibe kerülne ha európai emberek gyártanák le/termelnék meg.

    Amúgy az éhezéssel/túlnépesedéssel nincs gond, ez egy önmagát megoldó probléma. Akinek kajára sincs pénze az nem tud embercsempészeknek fizetni, hogy eljusson Európába, az csak abban reménykedhet hogy kap valamit, ha meg nem akkor game over.

    A GMO meg egy lehetőség, per pillanat még többet lehet rajta bukni talán mint nyerni a Magyar viszonyokat tekintve de ez a jövő és bármennyire is antipatikus ez az embereknek nem költözhetünk vissza a barlangba. Amerikában pl. táblaszinten 31t/ha kukoricát termeltek GMO-s növénnyel (nem csak GMO az előny de az is hozzájárult) ehhez képest Magyarországon ennek a negyede az átlagtermés.