• Wootan
    #69
    "De ismét feltenném a kérdést. Mennyire hihető az, hogy egy gyerekkorától agymosott gyilkolásra és harcra tréningezett valakinek az első bevetésén derül csak ki hogy ő nem akar ölni?"

    Semennyire. Ebben a filmben nem kell logikát keresni, mert nincs benne. Ebben a filmben minden csak úgy megtörténik, mindenféle felvezetés vagy magyarázat nélkül. Mindent megoldanak csettintésre. Mindent megtanulnak első látásra. Minden sikerül azonnal.

    Kylo állítólag még képzetlen, ahhoz képest durvább "sötét trükköket" használ, mint Vader. A végén mégis elpicsázza 2 nyikhaj, mint valami kis kezdőt (sérülés ide vagy oda). A csajt ugye kapából keményen odavágja a fához, de egy karcolás nem lesz rajta, és 2 perc heverészés után simán felkel, mintha mi sem történt volna.

    És még száz számra lehetne sorolni a logikai buktatókat a filmben.

    Konkrétan olyan érzésem volt a film megnézése után, mintha a jelenetek felét kivágták volna. Ami valószínűleg azért van, mert a mostani, "mindent azonnal akarok" közönségrétegre lett pozicionálva a film. Nincs már sztori felvezetés, nincs tanulási szakasz, csak instant hősök. És mivel a film kasszasiker, így előre borítékolható, hogy a következő részek is ugyanilyen "igényesek" lesznek.