• nkmedve
    #56
    Szerintem helyén tudom kezelni, egyáltalán nem tökéletes, irtam is róla negativumokat. Aki szerint viszont gyenge az nem tudom mit várt, és még eddig nem kaptam semmi értelmes magyarázatot. Amiket olvasni lehet:
    1. Ez egy remake
    - nem, felhasznál elemeket a korábbi részekből (szükséges volt a nosztalgiafaktor miatt, hogy bevonzzák az előzmények miatt csalódott tömegeket), de rengeteg ujdonság is van benne. Az hogy az ujdonságokat esetleg az EU-ból meritették az lehet, de őszintén az EU hatalmas, még ha az irók közül senki nem olvasott semmit akkor is jó esély van rá, hogy támadjanak hasonló ötleteik. A másik meg, ha onnan meritenek dolgokat, az miért kéne zavarjon, engem filmnézőt?
    2. Kylo Ren gyenge
    - nagyon unalmasak már az egydimenziós gonoszak. A 70, 80, 90-es években elment, de ma már nagyon le tudnak húzni egy filmet. Szerintem különösen jól oldották meg a karaktert.
    3. Rey túl erős
    - alig tudunk róla valamit. Valószinűleg került már kapcsolatba az erővel korábban, talán Luke által. Majd akkor lenne érdemes nyilatkozni, amikor látunk valamit a következő részből.
    4. Miért kellett kinyirni az egyik fő karatkert és főleg miért egy ilyen gyenge gonosz által (lásd 2. pont)
    - Mert a szinész nem akart több szerepet vállalni, mert már túl öreg a karakterhez (és másképp nem vállalta volna a szerepet)? Ennél jobb módon kétlem, hogy ki lehetett volna irni a történetből.
    - Amúgy nem tudom ez miért lepett meg bárkit is, nagyon rég folyt már a találgatás arról, hogy meghal-e a karakter vagy sem.
    5. Hogy tudott ennyire megerősödni 30 év alatt a First Order
    - Erről sem tudunk sokat. Valószinűleg Snoke áll a dolgok mögött, és a sötét oldal
    - Létezik egy halom lehetséges magyarázat, de mi lenne ha esetleg megvárnánk, hogy a további filmek adjanak magyarázatot?
    6. Snoke gyengén van kivitelezve és nem zavar sok vizet
    - A kivitelezéssel egyetértek, a CGI nem volt jó, de ezen még lehet javitani a következő részekre. A valódi kinézete még lehet változni is fog, mivel eddig csak egy hologrammot láttunk
    - Szerintem ő sokkal jelentősebb szerepet kap a többi részekben, nem kizárt hogy a császárnál is fontosabb szerepe van a dolgok egyengetésében (és lehet annál sokkal erősebb is).
    7. Luke miért hagyott hátra mindenkit, és vonult számüzetésbe
    - Erről sem tudunk sokat, de vannak utalások. Kylo áttérése a sötét oldalra egy dolog, de ami jelentősebb, hogy megjelent Snoke aki úgy tűnik egy elég erős ellenfél volt. Ahogy a filmben is mondták Luke keresett egy ősi Jedi templomot ami szükséges lehet a sötét oldallal való harcban.
    8. Miért kellett kukázni az EU-t
    - mert tulságosan megkötötte volna az irók kezét, és mert nagyon változó minőségűek a történetek benne. Nem lehet csak részeket kukázni, mert akkor egy halom lyuk lesz benne, ezért az egésznek mennie kellett. Szerintem teljesen érthető döntés, bár én nem vagyok nagy EU rajongó.
    - amint irtam az 1.-nél, ettől még használhatnak onnan ötleteket, és ez sem rossz dolog
    9. Néhány eseménynek nincs megfelelő súlya a filmben
    - ezzel többé kevésbé egyetértek, akár egy szereplő haláláról, akár egy bolygórendszer pusztulásáról van szó, bár szerintem ettől nem lesz rossz a film, csak egy kissebb hibának rónám fel. Valószinűleg tudatos döntés volt, és a megfelelő pacing megtartása miatt született.

    Van még egy halom más is, de azt hiszem ezek a legfőbb panaszok amiket olvastam