• Irasidus
    #26
    "Marhára nem fügetlen, tárgyilagos szakemberek fognak beszélgetni, esetleg dönteni, a közelgő párizsi klímacsúcson sem."

    Mivel ez nem egy tudományos konferencia, ezért talán nem meglepő... A klíma megismerése tudományos feladat, viszont, hogy ezzel mit kezdjünk az már politikai döntés. A tudománynak nem feladata, hogy az ismeretekkel mit kezdünk. És ez így van jól.

    "Az IPCC jelentéseit vizsgálva azt látjuk, hogy a klíma modellek messze nem állnak azon a szinten, hogy komoly tudományos megalapozottságú döntéseket lehessen azok alapján hozni. Azonban a politikai döntések ilyen fajta hátteret ugye nem igényelnek. "

    Én még mindig nem értem, hogy miért hivatkozol egy olyan jelentésre, amit el sem olvastál, és nem tudod miről szól. Én ezt a részedről minimum füllentésnek tartom, és nem értem miért csinálod ezt? Az eddigi beszélgetéseink alatt kiderült, hogy összes kijelentsed ismerethiányból fakad, illetve abból, hogy csak is azokat az bulvárt részesíted előnyben, amelyek igazolják saját feltételezésedet, tekintet nélkül az információ igaz vagy nem igaz voltára. Ezt megerősített torzításnak hívják.