• Irasidus
    #64
    Pl az IPCC és mások...
    Szuper. Mert aszerint az emberi tevékenységből eredő c02 felelős a klímaváltozásért. Akkor egyetértünk.
    Te vagy az aki marhára nem érti sem azt amit írtam, mert pl. nem tájékozódom a klasszikus tömegmédiából. Inkább a neten, az eredeti, autentikus forrásokat nézem meg.
    Mondod ezt egy médiafelületen. Mit tekintesz autentikus forrásnak? Csak mert itt lesz a zavar, ha IPCC jelentést, akkor el kell fogadnod az emberi tevékenységből fakadó C02 kibocsátás klímára gyakorolt hatását.
    És amellett, hogy engem félreértesz nem érted a tudomány az egyik lényeges jellemzőjét sem. A sokszínűség nem jelent ellentmondásosságot, legfeljebb neked. Szar lehet, ha nem látod, nem tűnt fel neked a tudomány sokszínűsége. Ez nem egy vallás.
    Valóban, a te tudományfelfogásodat nem értem. Ez halandzsa beszéd.
    A kis jégkorszakról belinkelt cikkek amúgy szerintem az én álláspontomat erősítik, mert abban az időben valószínűleg nem a CO2 kibocsájtás klimatikus hatása lehetett, az emberek környezetátalakító hatásának legfontosabb eleme. Ezt bizonyítja az IPCC vizsgálata is, és annak eredménye, hogy abban az időben nem egyöntetű a klíma olyan fajta globális változása, ami Európában történt. Lokális hatást meg mondjuk a növényzet, a települések körüli mikroklíma, az albedo változása okozhatnak.
    A Kis Jégkorszak hatása több tényező együttese okozta, nem egyedül az ember, de ebben az embernek is része volt. A co2 és az emberi tevékenység ebben az esetben is összefügg. Az erdők kiirtása, és eltüzelése hozott egy melegebb időszakot, mert nem volt ami megkösse co2! Aztán a középkori erdők újratelepítése, az intenzív növény termesztés újra megkötötte a co2 ezzel a lehűlés hatását elmélyítve. Amit gyors felmelegedés követett, immár az ipari forradalom következtében épített gyárak amik ontatták magukból a co2. Enélkül is véget ért volna a kis jégkorszak, csak nem ilyen gyorsan. Viszont, amiről szó van, az az, hogy az 50-es években kezdett meredeken emelkedni a kibocsátás, és az átlaghőmérséklet, és mára már egy megállíthatatlan folyamattá vált. Ha most abba hagynák a kibocsátást, akkor is a Föld átlaghőmérséklete 2 fokot emelkedne. Szóval ez a lényeg.